Et Barcelona som fortsatt er ubeseiret i både ligaen og i Champions League under Valverde skal søndag kveld møte et Villarreal med mye å spille for på Estadio de la Ceramica.
Katalanerne står med 36 poeng, og har fem poengs forsprang til nestemann på tabellen. Etter 14 spilte serierunder er det et imponerende sterkt Valencia. Bak Valencia finner man Atletico Madrid med 30 poeng, og Real Madrid med 28 poeng som de nærmeste utfordrerne.
Villarreal ligger på en 6. plass under Javier Calleja, og med 15 poeng opp til førsteplassen er det lite trolig at den gule ubåten vil melde seg på i noen form for gullkamp. Det er likevel mange runder igjen å spille, og med syv poeng opp til den siste Champions League-plassen bør dette absolutt være et mål for Callejas gutter.
Uendelig lang skadeliste hos begge lag
Skadelisten er lang hos begge lag, og noe overraskende møter vi et lag som har klart å pådra seg enda flere skader enn et uheldig Barcelona med deres syv spillere ute. Barcelona står på sin side med seks utilgjengelige spillere, hvorav flere av disse med all sannsynlighet ville startet morgendagens batalje.
Villarreal må klare seg uten Leonardo Suarez, Andres Fernandez, Ruben Semedo og Samu Castillejo, mens Nicola Sansone, Bruno Soriano og Carlos Bacca er tvilsomme. Spesielt Sansone, Castillejo og Bruno kommer til å være et stort savn for vertene dersom ingen av dem rekker kampen.
Barcelona på sin side må reise til Villarreal, som ligger i den spanske provinsen Castello i Valencia, med nesten like mange på skadelisten som på benken. Iniesta og Arda er tvilsomme, og mye tyder på at Valverde ikke kommer til å ta noen sjanser. I tillegg er hverken Umtiti, Rafinha, Mascherano og Dembele uaktuelle til søndagens borteoppgjør.
Fakta om oppgjøret
-Villarreal har ikke vunnet noen av de siste 16 kampene mot Barcelona i La Liga, og har tapt 11 av disse kampene. Deres siste seier mot de blårøde kom i Mars 2008 på Camp Nou (2-1).
-Barcelona er ubeseiret i deres siste åtte turer til Estadio de la Ceramica (som før gikk under navnet El Madrigal), men har bare vunnet to av de siste fem (3-2 i april 2014 og 1-0 i august samme år.
-Villarreal har tapt sine to siste kamper i La Liga. Forrige gang de tapte tre på rad i den øverste divisjonen var i mars 2012 under Jose Molina.
-Javier Calleja møter Barcelona for første gang i trenerkarrieren. Den nåværende Villarreal-treneren skåret 9 mål på 192 kamper som spiller i den øverste divisjonen, hvorav to av disse kom mot Barcelona (4-4 i 2001 og 2-0 i 2003, begge spilt i Villarreal).
-Messi har skåret 11 mål mot Villarreal i La Liga.
Hva? La Liga Santander, 15. serierunde 2017/18-sesongen
Hvem? Villarreal CF – FC Barcelona
Hvor? Estadio de la Ceramica, Villarreal
Når? Søndag 10. desember kl 20.45
Hvordan? Viasport + / Viaplay