Dagens seere fikk servert en meget underholdende og dramatisk kamp på Camp Nou. Et lite effektivt Barcelona sørget likevel for at det ble 2-2 og poengdeling.

1. omgang.

Allerede før minuttet var passert fikk vi en skade på Camp Nou. Tidligere Barcelona B spiller Sergi Gomez måtte gi seg etter duell med Suarez, som fikk et noe merkelig gult kort i etterkant av skaden. I starten av kampen var det mye frem og tilbake, og ingen av lagene fikk skikkelig tak på kampen.
Barcelona stod høyt i store deler av omgangen. Det skulle straffe seg da Celta kom på en kontring med Gomez og Aspas i spissen. Ter Stegen reddet skuddet fra Maxi Gomez på mesterlig vis, men kunne ikke gjøre noe med returen som Aspas satt enkelt i nettet og fikset 1-0 til Celta.
Bare ett minutt etterpå ble det scoring i andre enden av banen. Paulinho skulle nok sende en kort pasning til Suarez, men ballen trillet videre til Messi som satt ballen mellom benene på keeperen. Etter dette var denne omgangen Messis, der han danset med Celta-spillerne ved flere anledninger.
Barcelona burde ledet 2-1, der Suarez satt ballen i mål, men dommeren mente Suarez var i offside. Reprisene viste at det var feil, og scoringen skulle stått. Dermed gikk lagene inn til pause med 1-1 og en meget underholdende omgang bak seg.

2. omgang

2. omgang var også full av dramtikk. Flere sjanser til både Celta Vigo og Barcelona, men det var Barcelona som først skulle få uttelling. Etter 63 minutter kombinerte Messi med Alba, som slo en flott ball inn i feltet til Suarez som kunne enkelt putte 2-1. Ikke mange minuttene etter skulle Celta slå tilbake. Aspas slo en skadet og hjelpesløs Umtiti i løpsduell og leverte ballen til Gomez som satt inn 2-2.
Barcelona hadde vanvittig mange muligheter til å slå tilbake, men verken Piqué, Alcacer eller Messi klarte å sette sine sjanser. Dermed endte det altså 2-2, og poengdeling for andre kamp på rad.

Vurderinger

Stegen: (6) Kan i grunnen ikke lastes for noen av scoringene. Leverer en fantastisk redning før Celta scorer 1-0.
Roberto: (5) Har noen gode initiativ offensivt, men det blir lite ut av involveringene hans. Har litt å gå på defensivt, og trekkes litt for det også.
Pique: (2) Gjør mye rart. Merker at han sliter enormt med Aspas og Gomez. Burde i tillegg scoret 3-2, men satt ballen i stolpen. Meget svakt av Piqué!
Umtiti: (6) Ikke like god kontroll i dag som tidligere kamper, men har også flere gode involveringer som redder en shaky Piqué. Må ut med skade etter scoringen til Celta.
Alba: (5) Bra samarbeid med Messi. Som Roberto har han også gode initiativ offensivt, men legger mye rom bak seg, som vises på 1-0. Strålende på 2-1 scoringen til Barcelona, som trekker opp litt.
Rakitic: (3) Usynlig, bidrar med lite i kampen. Når han først får ballen blir det i mange tilfeller rare valg. Kroaten kan bedre enn dette!
Busquets: (5) Ikke like god i oppspillsfasen som han pleier, spesielt i første omgang. Ikke like trygg og stabil som vi vet han kan være.
Iniesta: (7) Flotte touch og involveringer fra Iniesta! Danser til tider med Celta-spillerne, og holder tempoet i spillet oppe. Blir av en eller annen grunn byttet ut, og savnet av magikeren merkes på banen.
Paulinho: (6) Bra assist på målet til Messi. Litt treg start, men mer med etter hvert. Løper mye, og gjør ganske mye bra der ute.
Messi: (8-BB) Helt outstanding første omgang! Gjør det han vil der ute, og blir belønnet med scoring i første omgang. Ikke like fantastisk i andre omgang, men regisserer 2-1 scoringen på Messi-vis. Banens beste i dag!
Suárez: (5) Burde hatt en scoring, men feilaktig annulert. Får til slutt sin etterlengtede scoring. Fortsatt langt unna sitt beste, men bedre enn på en stund i dag.
Innbyttere
D. Surez: (5) Spiller helt greit, men preger ikke kampen i noen stor grad.
Vermaelen: (4) Virker shaky, har ikke særlig god kontroll på Celtas angripere.
Alcacer: (-) Ganske usynlig, men burde satt 3-2 etter å ha fått sjansen på hodet.