En glimrende ligastart og ubeseiret sesonginnledning til tross, Juventus på bortebane er alltid vanskelig.

1. omgang

Valverde tok en stor risiko når han valgte å benke Messi fra start mot hevnlystne Juventus. Derimot startet Barca friskt og hadde god kontroll innledningsvis, og etter halvtimen spilt stod bortelaget med førsteomgangs eneste store sjanse etter at et frispark spretter i stolpe ut bak en sprellende Buffon.
Omgangen bølget noe frem og tilbake, men ingen av lagene evnet å sette kula i nettet.

2. omgang

Målløs første omgang til tross, det var en godt spilt omgang av Barca. 2. omgang startet med at Messi varmet opp til enorm jubel på stadion. Etter snaue 50 minutter banker Suárez et frispark like på utsiden av krysstanga, men målet lar vente på seg. Plutselig trer Messi Digne gjennom alene med Buffon, men det er tydelig at Digne er forsvarsspiller og ikke målscorer der han måker et innlegg i blinde fremfor å score enkelt.
Barca dominerer ganske stort kampen gjennom, men sliter med å komme seg til nok store sjanser, og virker tålig fornøyde med 0–0. På overtid viser Stegen kattereflekser igjen og hindrer et flatterende tap, og kampen ender dermed med nettopp 0-0 og Barca er gruppevinnere.

Vurderinger

Stegen: (9-BB) Den tyske Tintin har stått fantastisk i år, og fortsetter storspillet både med klypene og med føttene i Torino i kveld. Ter Stegen virker så autoritær at det ser ut til å skremme Juventus-spillerne fra å skyte (noenlunde ok). I tillegg er han fantastisk i utspillene i kveld. Varter opp med en ståpels-fremprovoserende pusemyk katterefleksredning på overtid som hindrer tap. For en keeper!
Semedo: (7) Portugiseren er god den første halvtimen. Fosser fremover og er ganske solid hjemover. Sliter dog med relasjonen med høyreflankemakker Deulofeu. Et stort kompliment til Semedo er at Douglas Costa på Juventusvingen ikke tør å utfordre én eneste gang, men heller kikker ned i bakken og går innover for støttepasning. God kamp av Semedo.
Piqué: (8) Lagets politiker har levert langt under pari i brorparten av kampene i år, men starter kampen med et vassere fokus enn på lenge. Ligger godt i posisjonene, leser spillet fint og rydder unna bra innledningsvis. Om Piqué skal tilskrives Barcas gode defensive kontroll i kveld er vrient å si, men god er han i allefall, og det var på tide Gerard. Får samme karakter som makker Umtiti i kveld fordi de to som team utfører en nærmest plettfri jobb der bak, selv om franskmannen kanskje var et lite hakk vassere.
Umtiti: (8) Den franske stoppergiganten har vært intet mindre enn magnifique i år, og igjen er han trygg i de bakre rekkene hos Barca. Får seg noen harde trøkker etter rundt halvtimen spilt, men klarer heldigvis å fortsette. Umtiti kjører Zidane-finter og pasningsfinter over en lav fjøl, strør gode pasninger og bryter av omtrent alt Juventus forsøker seg på. Er som vanlig strålende i midtforsvaret denne sjokoladetrekte midtstopperguden.
Digne: (6) Den franske vingbacken har ikke slitt seg ut mtp. spilletid i år, men får muligheten fra start mot Juventus og gjør seg ikke bort. Er ivrig med fremover og har god kontroll på Cuadrado aka. The Flash hjemover. Har stadig et forbedringspotensiale når det gjelder posisjonering og å lese spillet, og lar seg stadig rive med til å følge ball over mot høyresiden. Blir heldigvis ikke straffet med raske vendinger av spill. Fosser fremover halvveis i andre omgang og spilles nydelig fri av Messi, men får fullstendig noia alene med Buffon og slår et håpløst innlegg i blinde fremfor å skyte selv. Har likevel en flott inngripen defensivt kun sekunder etter som hindrer en stor kontring for Juventus.
Rakitic: (4) Den språkkyndige kroaten er hardtarbeidende som alltid og stresser frem feil på feil hos hjemmelaget. Med ball blir det derimot litt mangel på kreativitet. Ivan slår også noen pasninger som gir høyt hårfeste hos Valverde, og burde kanskje fått teste dobbeldusjen tidlig i dag?
Busquets: (7) Busqets har en kropp som en kassettspiller, med bein i «slow-motion», hofteparti som oser av «play» og et hode som virkelig fyrer på «fast forward». Har fyllt på med blekk og virker klar til å leke med tentaklene. Er sterkt bidragsytende til at Barca styrer kampen og har en stoisk ro med ball. Jo oftere Busquets blir som «Where’s Waldo», desto bedre spiller han som regel.
Iniesta: (9-BB) Iniesta begynner å bli en gammel mann, og hvem er vel bedre til å danse rundt med en gammel dame, enn en gammel mann? Juventus-spillerne må trolig stappe innpå med reisesyketabletter etter Iniestas tango i førsteomgang. Det gråhårede geniet fortsetter showet i andre omgang, og å se på Iniesta leke seg blir litt som å stirre ned i bollen i det du blander inn flytende sjokolade med fløtekremen, vel vitende at du får smake etterpå. Å fange Iniesta i dette humøret blir som å prøve å plukke opp en våt isbit med tærne på flisgulv – lykke til!
Deulofeu: (5) Ny god mulighet til å vise seg frem for Señor rykk og napp, men førsteomgangen i Torino er neppe noe å inkludere i guttens Youtube-skrytevideo. Jobber godt og løper mye, men blir for isolert i tillegg til at touchen ikke sitter helt. Har noen skuddforsøk som er nærmere skummet kulturmelk enn skikkelig fløte. Leverer noen flotte driblinger på kanten, men som vanlig sliter han med å treffe på innleggene. Byttes av tidlig i den andre omgangen etter en helt ok kamp.
Paulinho: (5) Paulinho i Messi-rollen sa du? Seriøst? Jaggu sa jeg smør! Brassen har levert godt siden han byttet ut spisepinner med ris og blåskjell, og er Barcas nest mestscorende spiller i ligaen. På topp mot selveste Juventus blir det dessverre litt tynt med denne trioen, men Paulinho jobber som vanlig forbilledlig, og har et par vestlandslomper av noen skudd selv. Hva har forresten Paulinho til felles med Kim Kolstad? De er begge fryktelig dårlige skuespillere. Flaut Paulinho. Ingen kanonmatch av Paulinho, men ei heller spesielt svakt, bortsett fra filmingen da.
Suárez: (4) Stakkars Luisito har måttet bruke paraply mot haglen av kritikk for sine håpløse prestasjoner i år, men det var klare tegn til bedring sist. I kveld blir han nok litt offer for en snål trio på topp kombinert med for store distanser frem til boksen hvor «Urugu-haien» virkelig er farlig. Anonym første omgang. Om Suárez hadde latt seg inspirere av Kim Kolstad eller Paulinho i pausen er uvisst, men dårlig skuespill ble det læll. Flere tåpelige filmeforsøk og et frispark like utenfor krysset var Suárez’ beholdning den første timen. Skaffer et frispark i god posisjon etter 63 minutter som Messi pisker like over. Resten av kampen blir han stort sett løpende rundt som en opptrekksmus og lager frispark på frispark for å komme for seint inn i dueller. Unngår slakt i dag pga. innsatsen og hvor mye han stresser Juventus, men spillemessig er det stadig meget skuffende.
Innbyttere
Messi (5) Et Juventus som på mange måter hang litt i tauene de første 55 minuttene måtte så se Lionel GOAT Messi varme opp og entre gressmatta for en drøy halvtimes lek og moro. Starter rolig, men setter tidlig Juventus i trøbbel med fine raid og pasninger. Slår en ferdigscoret bakromsluring til Digne som dessverre får panikkbrillene på og roter bort sjansen. Bortsett fra litt småfiksfakseri bidrar Messi med omtrent like lite som mot Leganes sist, og virker rett og slett ikke motivert eller i form i det hele tatt.
Alba (–) Får omtrent ti minutter for Iniesta på tampen, uten å utmerke seg spesielt.