Barca har riktignok ikke spilt på noen uker, men de fleste av A-lagsgutta har spilt landskamper i mellomtiden.
I kveld var det sesongens store positive overraskelse til nå som stod for tur i gjerrige Leganes.
Kampen ble sparket i gang feil, tro det eller ei, og Barca ble tildelt indirekte frispark uten å engang å rørt ballen (!). Etter noen få minutter har Barca en scoring hårfin annullert for offside, men ellers skjer det ikke stort første kvarteret.
Så etter ca 28 minutter går Paco på et flott bakromsløp, banker ballen inn foran mål og keeper fomler slik at Suárez bare kan klinke kula i åpent mål – 0–1. Derfra er det kun Stegen, Umtiti og litt marginer som hindrer utligning før pause.

2. omgang

Etter pause er fortsatt hele Barças høyreside i drømmeland, og Leganes er nære utligning.
Så tas Semedo av sammen med Iniesta og Vidal og Paulinho får muligheten. Etter 60 minutter kobler Messi endelig ut av REM-søvn og slår en gnistrende stikker til Paco som igjen skyter innlegget på keeper, som igjen gir en svak retur som Suárez igjen snapper opp og skyter igjen via en motspiller – 0–2.
Kvarteret før slutt banker Vidal ballen over fra 7 meter upresset og forstår det knapt selv.
Like før full tid setter Messi fart med ballerinasteg og får kranglet ballen ut til Paulinho som fastsetter sluttresultatet til 0–3 og 3 nye poeng på en halvslapp dag på jobben for mange.

Vurderinger

Stegen: (10-BB) Har et glimrende sprang av typen tiger etter ca 34 min. Redder Piqué og co. der og virker stødig. Serverer redning på redning, sweeper unna bakrommet og dirigerer komatøse lagkamerater med stor stil. Slår én svak pasning, men gjør ellers alt riktig. Marc André tar steget – mot verdenstoppen.
Semedo: (1) Løper mye, men er fullstendig ufarlig fremover og slipper til nye bak seg. Fortsetter med elendige involveringer i andre omgang og byttes av tidlig i omgangen for Vidal.
Piqué: (0) Piqué har slitt voldsomt med formen i år, men man har sett tendenser til bedring. I dag er han horribel! Har noen gode pasninger, ellers taper han duell på duell mot kampelefanten Amrabat og pådrar seg fortjent karantene til neste storkamp. Fortsetter like ræva etter hvilen og det er nok en stor stor lettelse å slippe Piqué i neste kamp.
Umtiti: (9) Starter fint og har et glimrende raid tidlig som dessverre ikke ender i noe stort. God kontroll defensivt på sin side og trygg med ball. Fortsetter å jobbe for 3 bak der, og uten Umtiti og ter Stegen ville Barça tapt denne kampen stygt.
Alba: (6) Starter meget friskt med flere fine raid og er kun centimetre unna en strøken assist tidlig (offside). Dabber mer av utover omgangen.
Rakitic: (4) Den glade kroat er mye involvert innledningsvis, både med en stygg miss og flere gode pasninger.
Busquets: (7) Busquets blir veldig opptatt av å stoppe fremdriften i angrepene for så å bygge opp bakfra. Blir litt veik i noen dueller men klarer seg greit. Har dog mange viktige bidrag i perioder hvor Leganes styrer kampen og er den eneste som får flere frispark enn han lager.
Iniesta: (5) Knusktørt gress og aggressive motstandere pleier ikke å være ideelt for Barça-spillerne, men Iniesta er den eneste utpå der som bidrar med litt krydder, dessverre uten at det blir noe ut av det. Svak hjemover.
Messi: (6) Ser giddalaus og tafatt ut og virker ikke å ha noe som helst interesse i å score selv i første omgang. Tusler rundt på midtbanen og slår korte pasninger til dårlig plasserte og stillestående lagkamerater. Litt mer jagende i den andre omgangen og slår en nydelig stikker inn bak forsvaret som skaper det andre målet. Virker litt mer lysten på å bidra mot slutten, fyrer av noen skudd og trer Alba gjennom, plukker selv opp kula og dribler litt før han liggende pirker ballen ut til Paulinho som setter 0–3 og spikeren i kista.
Suárez: (6) Setter kula i mål tidlig men målet annulleres korrekt for offside på Alba i forkant. Virker litt mer ivrig enn på en stund og kanskje ikke like sur, men touchen og teknikken er stadig svak, og løpene sitter ikke. Får et gratis mål servert av keeper før halvtimen spilt. Ellers ufarlig. Etter nye minutter med offside og fjas, får Suárez gult kort fordi Leganes-keeper får akutt migrene, men like etter får Uruguayaneren muligheten på halv volley foran mål og banker inn 0–2 via en forsvarer. Har flere enorme muligheter til å tre gjennom Messi på blank kasse men pasningsfoten er tyngre enn Sfinxen i Egypt.
Alcacer: (5) To fine mål sist burde gi litt selvtillit, men Paco ser helt fjern ut utpå der i første omgang. Eneste unntaket er et gnistrende dybdeløp og et hardt innlegg som siden utløser målet. Vender hjem hver eneste gang og får heller aldri hjelp på høyresiden fordi Semedo er håpløs og Messi spiller DM med Busquets. Får plutselig lagt avgårde på et nytt bakromsløp i andre omgang som minner om en speilvendt reprise av 0–1, og igjen skaper Pacos involvering et Suárez-mål. Avgjørende i dag, men ikke spesielt god i banespillet.
Innbyttere
Vidal (4) Får en alle tiders mulighet til å skinne på høyrebacken etter at Semedo har spilt sitt livs svakeste kamp. Har riktignok litt bedre kontroll defensivt, men har flere svake involveringer enn gode.
Paulinho (7) Kommer igjen inn som et friskt pust i et tafatt, stillestående og lite kreativt Barça. Vinner dueller, slår gjennom ledd og går på sugende løp i boks. Helt fortjent får han også en pirkescoring like før slutt servert av Messi.
Denis (–) Får noen minutter på tampen og bidrar med fart og intensitet mot slitne Leganes-bein.