Det er klart for en tøff bortekamp mot Valverdes tidligere disipler i Champions League.
To uker etter at Barça vant komfortabelt 3-0 mot Olympiacos er det tid for andre oppgjør mot grekerne i årets gruppespill. Denne gangen er det katalanerne som møter den tradisjonsrike klubben i Hellas, noe som ikke har skjedd på over 55 år. Den gangen var det en vennskapskamp i Athen, og kampen endte med 2-0 seier til Barcelona, som på den tiden ble trent av legenden Kubala. Tirsdagens oppgjør i Piraeus er det første oppgjøret av betydning mellom de to lagene.

Viktige poeng står på spill

Om det skulle ende i seier for Barcelona, vil de stå med full pott og 12 poeng etter fire kamper. Det betyr i de aller fleste tilfeller avansement til åttedelsfinalene i Champions League. Olympiakos står foreløpig med null poeng, og bør få med seg poeng hvis de skal ha gode muligheter til å nå Europa League. Det kan dermed tenkes at Barça møter et motivert Olympiakos, som kommer til å kjempe med nebb og klør for å få med seg noe fra kampen.

Skader og suspensjoner

Som konsekvens av et noe unødvendig rødt kort til Piqué i forrige oppgjør, blir ikke stopperkjempen med mot Olympiacos. Iniesta, Rafinha, Turan, Vidal og Dembélé er alle ute med skader og ikke med til Hellas. Olympiakos har på sin side kun en skade å håndtere. De må klare seg uten midtbanespilleren Seba. Noe som derimot er gledelig å se er at Barcelona B spillerne Carles Aleña og Adrián Ortolá blir med mot grekerne.

Troppen

Ter Stegen
Cillessen
Ortolá (31)
Semedo
Rakitic
Busquets
D. Suárez
L. Suárez
Messi
Mascherano
Paulinho
Deulofeu
Alcácer
Alba
Digne
Roberto
Gomes
Umtiti
Vermaelen
Aleña (26)

Hva? Champions League, 4. gruppespillsrunde 2017/2018-sesongen
Hvem? Olympiakos CFP – FC Barcelona
Hvor? Georgios Karaiskakis Stadium, Piraeus
Når? Tirsdag 31. oktober kl. 20.45
Hvordan? Viasport + / Viaplay