Søndagen startet på best mulig måte da Barcelona B tok i mot Sevilla Atlético til lunch-kamp på Mini Estadi.

En pangstart på første omgang

Kampen startet på best mulig måte etter fire minutter. Et tilbakespill til Sevilla sin keeper ble plukket opp av en oppmerksom Carles Aleñá som plukket opp ballen og satt den rolig forbi sisteskansen til Andalucia-laget. 1-0 til ungguttene fra Barcelona, og en pangstart på kampen.
Fra tidlig av så vi at Gerard López hadde lagt en tydelig kamp-plan. De ønsket at Sevilla skulle spille seg ut fra fem-meter, før de startet å presse de med en gang. Det gjorde at Barcelona B hadde flere gjenvinninger på motstanderens banehalvdel, og dermed skapte flere sjanser. Offensivt spilte vi slik vi kjenner Barcelona. Herlig fotball med få touch, og til tider brilliante soloprestasjoner.
Sevilla Atlético svarte med å legge om 4-3-3 til 4-2-1-3, hvor offensiv midtbanen skulle markere Oriol Busquets. Da måtte han mye lengre ned i banen for å hente ballen, noe som gjorde at veien ble mye lengre til Sevilla Atlético sitt mål. Da svarte Gerard López med å gi Vitinho og Carles Aleñá frie tøyler. Da ble det alltid en mot en på midtbanen, og plutselig hadde Barcelona B det taktiske overtaket igjen. Samtidig kom også Vitinho mer til rette, som fikk motstanderen til å se ut som en vits til tider med sine herlige teknikk. Måten han dro seg forbi spillerne og hvor rolig han var med ballen minte oss om en portugiser ved navn Deco.
Første omgang gikk videre rolig for seg etter den pangstarten, hvor Barcelona B hadde full kontroll og hadde null skudd i mot. Dessverre måtte en skadet Lozano gå av banen etter knappe 40 minutter, og Marc Cordona kom inn på topp.

En frustrende omgang

Omgangen starter på verst tenkelig måte. Etter 7 minutter skjærer vingen til Sevilla inn bak ryggen på en uoppmerksom Sergi Palencia og den lovende høyrebacken feller venstrevingen innenfor 16-meteren. Straffen bankes opp i nettaket bak Ortolá, og 1-1 på Mini Estadi. Barcelona B lot seg ikke skremme av straffen og fortsatte å kjøre på. Vitinho gjorde det han er best på, nemlig å latterliggjøre motstanderen.
Utover omgangen steg temperaturen betraktelig etter flere rare dommeravgjørelser begge veier, og mange misbrukte sjanser for Barcelona B. Samtidig begynte Carles Aleñá virkelig å ta tak i kampen, og da hang ingen av spillerne fra Andalucia med. Etter 80 minutter bestemte han seg for å drible seks mann, før han dessverre avsluttet utenfor etter en dårlig siste-touch. Kampen endte 1-1 etter litt håndgemeng på slutten av kampen.

Vurderinger

Ortolá (6): Hadde en veldig rolig dag på jobben. Styrte laget med sin markante stemme, og kan ikke klandres for målet i mot.
Palencia (5): Tilbake og kaptein for dagen. Offensiv og doblet alltid på kant. Hadde mange gode gjenvinninger høyt i banen. Lager dessverre straffe som trekker litt ned.
Costas (7): Strålende dag på jobben. Taper ingen dueller og veldig god i det oppbyggende spillet. Kan egentlig ikke pirke på noe her.
Martínez (4): Svak kamp av den høyreiste stopperen. Virker som han spiller uten selvtillit og slår bort mange unødvendige baller. Ser ikke ut som han er fostret opp i La Masia. Det positive er at han heller ikke slipper til noen sjanser. Må av med skade etter 70 minutter.
Cucurella (7): Jobber hardt og som Palencia er han alltid høyt oppe i banen. Veldig god offensiv og like god defensiv. Har full kontroll på vingen sin, og ser ut til å kose seg på banen.
Aleñá (9) BB: Du ser at denne karen hører hjemme på et høyere nivå. Dagens målscorer og når han spiller med litt temperament så er det ingen som stopper han. Styrer kampen fra midtbanen og er egentlig komplett. Vinner alt av dueller, og dribler tre til fire spillere hver gang han har ballen. Hadde fortjent bedre i dag.
Busquets (8): Spiller anker på midten og har et navn som gir god klang inne på Camp Nou. Ser ut som Busquets på midten. Vinner alt av baller, og er limet i laget. Barcelona sin fremtidige Busquets?
Vitinho (8): Igjen er det en spiller med god klang i navnet. Han vil ikke være noe dårligere enn sine to venner på midten. Helt alene er han verdt inngangspengene. Fortsetter han i dette sporet så er det ikke lenge til vi ser han på A-laget. Er så rolig med ballen, og nesten håner motstanderen med sin eminente teknikk.
Concha (6): Til tider usynlig på banen, men veldig god når han for utfordre i fart. Gode kroppsfinter på gutten, som blir tatt av midtveis i 2. omgangen.
Lozano (7): Jobber hardt på topp, og er alltid en trussel i bakrommet. Uredd i spillestilen og ofrer alt han har av kroppsdeler for å vinne igjen ballen. Blir dessverre skadet og må av banen etter 40 minutter.
Arnáiz (7): God kamp av venstrevingen. Hisser på seg motstanderen i hver duell og trykker til. Vanskelig å få has på, samtidig som du ser at han liker å bli nesten litt hatet av motstanderen. Ekstrem hurtig til beins og skaper mange sjanser sammen med Cucurella.
Benyttede reserver:
Cordona (7): Kommer inn for Lozano, og gjør seg ikke bort. Jobber mye, og kommer til sjanser. Har muligheten til å avgjøre i siste sekund men bommer litt på ballen fra en meter.
Perez (6): Et frisk pust som terroriserer backen til Sevilla. Så mye at de ser seg nødt til å bytte back, og etter det ser vi lite til han dessverre.
Cuenca: For lite spilletid til vurdering.