Murcia holdt stand lenge, så sprakk det.
Cupkamp borte mot lille Murcia var en etterlengtet mulighet for flere B-lagsspillere.
Både Aleñá og Arnaíz fikk muligheten fra start, mens Cucurella startet på benken.
Innimellom all gjespingen rakk Murcia å brenne to gode muligheter, mens Verminator bommet på ei skinnende blank kasse tidlig i kampen.
Mye surr og håpløse dribleforsøk endte til slutt i målgivende innlegg fra Deulofeu og scoring på hodet av Paco rett før pause.

2. omgang

Etter en oppvisning i håpløse driblinger lyktes endelig Deulofeu da han satte inn et flott skudd i lengste til 0-2 tidlig i andre omgang. Like etter våknet også Arnaíz og scoret et vakkert mål på langskudd, og fastsatte med det resultatet til 0-3.
Halvvått krutt i Barças støvler i kveld, men jobben ble gjort og enkelte fikk vist seg litt frem mot et sjansesløsende Murcia.

Vurderinger

Cillesen: (7) Nederlenderen får nok cupen som sitt eneste utstillingsvindu i år slik som Stegen storspiller med mindre det skulle dukke opp skader. Får en del sjanser mot seg totalt sett, men kjører både en slags limdekket fluesnappervariant og deretter en rolig frosk for å sikre seg kveldens smultring.
Semedo: (7) Ser tidvis ut til å kjede seg litt og går på mange fine overlapper uten å få ballen fra Deulofeu. Spiller en fin kamp og viser flere gode taktiske og defensive egenskaper i tillegg til å hindre baklengs ved hjelp av turboen.
Mascherano: (5) Helt ok kamp av mannen som elsker grønske på shortsen. Blir dratt av et par ganger for mye til å få tommel opp, men vinner en del på rutinen der farten er problematisk.
Vermaelen: (6) Burde scoret tidlig i kampen men brenner alle sjansers oldemor. Spiller greit i forsvar og er litt stødigere enn Mascherano i kveld, samt får bonus for å ha fullført kampen uten skade.
Digne: (5) Startet kampen friskt med et flott raid og et par gode innlegg. Deretter ble han mer og mer som Sue Storm i Fantastic Four, og da mener vi usynlig og ikke slående vakker. Måker et skudd retning Pyrineene like før slutt.
Aleñá: (6) Har flere gode touch og pasninger, et herlig driv og steg, men det blir litt Ødegaardsk ineffektivt. Man kunne kanskje håpet på mer mot slik motstand, men unggutten gjør seg ikke bort.
Gomes: (5) Starter kampen trygt og greit, har en horribel pasning før han igjen går tilbake til det sikre. Spiller seg litt mer involvert og følgelig opp utover i kampen, men skremmer neppe vannet av Valverdes foretrukne. Lekker lukepasning like før slutt, men er yoghurt naturell i kveld.
Denis: (5) Kunne sikkert endt lavere på skalaen etter at det meste i kveld mislyktes, men han prøver konstant, beveger seg utrettelig og får en assist på 0-3 målet. Slapp kamp av en tydelig rusten gullkalv.
Deulofeu: (7-BB) Deulofeu burde kanskje endt høyere med en flott scoring og et godt innlegg som ga målgivende, men i dag driblet han som en blind sjørøver på ecstasy og hadde mer tunnelsyn enn Statens Vegvesen. Trekkes opp for fine bidrag og mye kampvilje.
Alcácer: (6) Også Paco scoret et flott mål, men fikk generelt svært lite å jobbe med i kveld fordi de fleste innleggene kom i Kareem Abdul Jabbar-høyde eller for tidlig, eller for sent. Så spørs det om ikke en toppspiss hadde hatt neseborene åpne for mulig blodlukt i større grad enn Alcácer. Grei kamp.
Arnáiz: (7) Førsteomgangen til debutanten stod ikke høyt i kurs, selv om nervene nok ikke spilte på lag. Tar seg derimot veldig opp i andre omgang og har et nydelig langskudd i mål samt et par deilige krumkaker til godtesugne øyne. Trekkes opp for gode evner med ball, baller som kom sterkt tilbake etter svak start og flere gode defensive bidrag. Flott A-lags-debut for unggutten.
Innbyttere
Rakitic (–) Kommer inn for Aleña og lusker rundt der som en gammel dieselmotor uten å verken skinne eller harke.
Roberto (–) Får et snaut kvarter på banen til fordel for Deulofeu og har et raidazo på tampen som burde fått en bedre skjebne. Ellers finfint fra en spillesugen multimann.
Cucurella (–) Ikke at det nødvendigvis krøllet seg for Digne, men det gjør det definitivt for kveldens siste B-lagsspiller i aksjon. Venstrebacken anses som et kjempetalent og viste prov på gode ferdigheter, bra tempo og en skallemopp sist sett hos Puyol.