Tirsdag kveld er det klart for sesongens første cupkamp, hvor Barca skal prøve å forsvare tittelen fra forrige sesong.
Første hinder på veien er Real Murcia i den fjerde runden av Copa del Rey. Laget er lokalisert ikke langt unna feriestedet Benidorm, på sør-østkysten og spiller sine ligakamper i Segunda división B gruppe 4. Dette er en liga under Barcelona B. Murcia har fått en litt tung start på sesongen. På 10 kamper har de vunnet to, spilt 4 uavgjort og tapt 4 kamper og ligger på en 16. plass som er en kvalikplass.
Så langt i Copa del Rey har det derimot gått veldig greit. Murcia har allerede spilt tre kamper i cupen, hvor de har vunnet 3-1, 4-1 og 3-1. På de tre kampene har angriperen Victor Curto scoret hele seks mål, og to av kampene starten han på benken.
I ligaen er det også Curto som har flest mål, sammen med Pedro Martín har de tre mål hver.

Siste møter

Real Murcia var i det øverste selskap i 2008, og på to ligakamper vant Barcelona 3-5 borte og 4-0 hjemme.
Før dette må vi tilbake til sesongen 03/04, da vant også Barcelona begge oppgjørene med 0-2 borte og 3-0 hjemme.
Sist gang vi så Murcia vant Barca 5-3 ved hjelp av mål fra Eto’o, Henry og hat-trick av Giovani dos Santos. (Bilde i saken er fra kampen.)
Dette skal være en relativt enkel kamp mot et lag som sliter i ligaen under vårt eget B-lag. Dette kan tyde på at kanskje flere unge spillere skal få prøve seg, men kanskje ikke før den andre kampen hjemme på Camp Nou.
Forrige sesong endte cupen opp med en finale mellom FC Barcelona og Deportivo Alavés som Barca vant 3-1. Messi delte toppscorertittelen med Sevillas Wissam Ben Yedder da begge endte på fem mål.
Hvem? Real Murcia – FC Barcelona.
Hva? Copa del Rey, 4 runde.
Hvor? Estadio Nueva Condomina, Murcia
Når? Tirsdag, 24. oktober 20017 kl: 21:30
Hvordan? Viasport + / Viaplay