Serieleder mot jumbo, topp mot bunn, Messi mot røkla.
Det var et poengdesperat Málaga som gjestet Camp Nou denne lørdags kvelden, for første gang på lenge uten Kameni aka. Peter Parker i mål.
Med Semedo og Denis Suárez nok engang utelatt fra elleveren var det likevel et sterkt hjemmelag som startet i hundre mot forfjamsede gjester. Etter kun halvannet minutt kombinerer Barca fint langs venstrekanten, slår inn og Deulofeu setter flott inn 1–0. Reprisene viser at ballen var klart over linjen før innlegget og burde selvsagt vært annulert.
Derfra og ut den første halvtimen var det stort sett kun balltrilling fra hjemmelaget og spillsabotasje fra bortelaget, og en fortapt dommer som trolig bør friske opp med et kurs eller to. Svak omgang også av begge lag forøvrig.

Startet 2.omgang med hendene i lomma

Med et tafatt Málaga i kne og gode muligheter til å punktere tidlig så velger Barça å starte andre omgang med å kikke på Málaga. Elendig, og knapt til å forstå.
Messi lukter faren og setter mer fart i hjemmelaget. Plutselig slår han en herlig stikker gjennom til Iniesta som banker inn 2–0. Derfra og ut var det sjanseskudsling og mye «nesten», men ingen som evnet å skyte gjesten av hesten. Kampen ender 2–0.

Vurderinger

Stegen: (6) Har ingen verdens ting å gjøre første halvtimen, annet enn å være våken. Hadde tyskeren visst hvor lite han ble brukt i denne matchen kunne kan hatt kona på handsfri kampen gjennom. Får riktognok registrert et par halvgreie redninger på tampen fra et delvis umotivert Málaga.
Roberto: (6) Roberto igjen på høyrebacken hvor han ikke helt får brukt sitt driv og offensive kvaliteter. Klarer seg greit defensivt de få gangene Málaga vinner ballen. Virker litt ukomfortabel på backen og har stadig lyst til å trekke inn og frem i banen. Da etterlates fort Mascherano i løpsdueller, noe som kunne blitt farlig. Når han derimot endelig skyves frem på ving etter Semedos inntog setter han nydelig opp Suárez med et maleri i ramme som kun trengs å henges opp, men den uruguyanske Mr. Bean roter det til og brenner ned hele museet.
Mascherano: (6) Får et par brudd i mot seg den første omgangen hvor Málaga kommer i hundre, men klarer seg bra på rutinen. Argentinerens taklinger er forøvrig som en god årgangsvin. Fortsetter utover kampen med gode brudd og flere sugende taklinger på skinkene. Pasningene sitter stort sett bra, med et par grove miss, heldigvis uten å bli straffet.
Umtiti: (6) Puytiti er som skjæra på tunet han og, akkurat som Solan. Helt rolig med ball selv i pressede situasjoner, nesten for rolig ved et par tilfeller. Strør gode pasninger og bryter gang på gang. Blir av og til litt ivrig på å slå gjennom presseledd og får dermed et par stygge brudd i mot, men heldigvis plukker Málaga tyttebær med grytekluter og har ingen «fingerspitzgefühl».
Digne: (6) I ekornets fravær danser franskmannen på gresset. God kamp sist, og fortsetter positivt i kveld. Gode raid langs kanten og får vel målgivende på 1–0 selv om ballen var ute før innlegget. Klarer seg fint mot tafatte Málaga-spillere, og blokkerer en mulig redusering med den samme nesa han brakk for et år siden.
Rakitic: (7) Har noen fine detaljer på høyresiden i første omgang, og er trygg og god i pasningsspillet. Har noen herlige involveringer og viser at formen eri anmarsj. Slår flere gode stikkere mot Messi i andre omgang.
Busquets: (6) Busquets har flere graders vidvinkelsyn enn ei gjennomsnittlig ugle, og leser spillet godt gang på gang. Pasningene sitter også bra, men mot Málagas forsvarsmur savnes noe mer gjennombruddshissighet fra Iniestas to midtbanemakkere. Blekksprutern settes aldri fullt på prøve i kveld og spiller på det trygge uten å verken gå i kjelleren eller nær kjellerdøra.
Iniesta: (8-BB) Hiawata med skinntøflene har virkelig fløte i årene i kveld, og flyter over banen som de trikotkledde på Disney on Ice. Banens beste i første omgang, et faktum som gjenspeiles ved at han markeres tettest av samtlige utpå der utover i kampen. Etter en noe anonym periode på tjue minutter før/etter pausen får Iniesta en deilig stikker av Messi og setter kula i vinkelen via en fot. 2–0.
Messi: (7) Særdeles lite hvile, lange reiser og 90 minutter kamp etter kamp tærer selvsagt på den lille magikeren, selv om han ikke legger ned flest kilometer pr. kamp. Lusker litt rundt og venter på rom i starten av kampen, får et par fine kontringsmuligheter mot slutten av første omgang, men har kun med seg Suárez så da kan han like gjerne bare gi ballen tilbake til Málaga. 2. omgang starter svakt og Messi ser faren ved å gi Málaga initiativet og fosser fremover mot et ryggende bortelag, finner så Iniesta med en flott gavepakke servert med bånd og kort, og får dermed notert en assist. Prøver gang på gang å komme gjennom Málaga-muren selv Trump ville vært stolt av, men tas ut på hockeymanér uten at det plutselig er ulovlig lenger. Får korrekt annullert en scoring like før slutt, og spiller en godkjent kamp selv om han ikke finner nettmaskene selv denne gang.
Suárez: (0) Nå er undertegnede muligens litt affektiv og usaklig, ja kall det gjerne «drittlei», men hvor lenge skal vi la Luisito ødelegge for Barca kun fordi han engang i tiden var en gnistrende fotballspiller? Mannen har like lite selvtillit som Keiseren hadde klær på, og gjør bortimot alt feil. Ikke nok med det, men også i situasjoner hvor han nesten umulig kan gjøre feil, så løper han i veien, i offside eller har en ambolttouch sist sett hos Tello, dog uten farten til å hente igjen kula. Apropos fart: Suárez ser ut som han løper med 50-kilos blyvest under trøya og ankellodd tilsvarende vekta på ankeret til Titanic. Det er stygt å gjøre narr av en kjær spiller og en herlig type, men det som før var trist er nå et sted mellom tragi-komisk (fordi vi stadig vinner) og rent tragisk – i fotballøyemed selvsagt. Når du kunne spilt Alec Baldwin i skyggeteater og samtidig har nærteknikken til Kippe blir det tungt selv ved siden av Messi. Brenner en 100% ferdigscoret kasse servert av hovmester Roberto og bare ler. To minutter før slutt fullfører Suárez sitt hattrick i å snuble i egne bein, og fratar totalt Messi og co. flere muligheter i kveld enn hele Málagas forsvar. Tas av like før slutt, heldigvis.
Deulofeu: (6) Starter kampen tilsynelatende fulladet og scorer et flott mål allerede etter 2 minutter, tross at målet skulle vært underkjent. Ivrig hele kampen, men brukes litt for sjelden og får for ofte ballen spilt i beina fremfor i litt rom. Da vender han oftest hjemover og spiller støttepasninger. Spiller en jevnt finfin kamp i kveld uten å skinne.
Innbyttere
Semedo (5) Kommer inn for Deulofeu og tar høyrebacken mens han skyver Roberto frem i banen.
Paulinho (6) Får et kvarter på banen til fordel for Busquets og er farligere offensivt enn Suárez var på nesten 90 minutter.
Paco (–) Får noen minutter for en nitrist Luisito og rekker ikke gjøre stort. Burde blitt byttet inn lenge lenge før, kanskje så tidlig som april i vår?