Etter at Xavi forlot klubben har det i flere år blitt skreket etter en erstatter. Faktum er at man i år endelig har den nødvendige bredden og spillere som besitter forskjellige egenskaper. Kanskje savnet kan bli merkbart mindre uten at man behøver å gå ut på overgangsmarkedet.
Ni midtbanespillere, og kanskje vi snart får se to til?
Per dags dato er hele ni av spillerne på Barcelonas A-lag midtbanespillere. Iniesta, Rakitic, Busquets, Paulinho, Andre Gomes, Denis, Arda, Roberto og Rafinha er alle i stand til å bekle den sentrale midtbanerollen, og flere av disse spillerne holder allerede et høyt nivå, eller har talentet til å holde et høyt nivå i de kommende årene.
I tillegg har man en Alena som banker på døren til A-laget, og forhåpentligvis en Coutinho som selv har uttrykt sitt ønske om å forlate den røde delen av Merseyside til fordel for Barcelonas ikoniske blå og røde hjemmedrakt.
Noen må ut
Sannsynligvis er dette siste sesong med blant annet Arda Turan. Tyrkeren virker ikke å være i planene til Valverde, og har ikke spilt enda i årets sesong. Blant annet vært ryktet tilbake til Tyrkia. Andre Gomes har heller ikke nytt spesielt mye spilletid, og selv om han i år har kommet inn og prestert noe bedre enn forrige sesong har undertegnede vanskelig for å se for seg at han blir en nøkkelspiller for klubben. En spiller med hans kvaliteter vil nok ikke finne seg i en benketilværelse over lengre tid.
Forskjellige kvaliteter
Guardiola-perioden forbinder man ofte med fotrappe elegante spillere som nærmest danset rundt motstanderen. At dette var suksessfaktoren hersker det liten tvil om, men man må ikke glemme at Guardiola hyppig brukte spillere som blant annet Keita og Yaya Toure. Spillere som har fysikk som sin sterkeste side til tross for å være gode ballspillere. Med rotasjonsspillere som Paulinho og Andre Gomes har Barcelona igjen fått tilbake den fysiske tilstedeværelsen som er så viktig for mange lag. Valverde har i tillegg vist at han er glad i å rotere, og det virker som om mange av spillerne kommer til å få mange sjanser i årets sesong.
Mest sannsynlig er det nok en stund til vi igjen får se en midtbanetrio som uke inn og uke ut kan gå på banen og dominere de aller største lagene i Europa på en måte man aldri har sett før, men med den bredden og de forskjellige evnene som har kommet inn i laget, i tillegg til eventuelle spillerkjøp, bør man kunne klare seg greit selv den dagen magikeren Iniesta gir seg.
Og hvem vet, kanskje Lionel Messi har lyst til å spille midtbane om et par år?