Ernesto Valverde møtte til pressekonferanse før lørdagens kveldstrening foran møte med Las Palmas.
Selv om de fleste pressekonferanser før kampdag handler om selve kampen var det mye forskjellige spørsmål fra pressen som møtte Barcelona-treneren. Noen av dem handlet om forandringen til motstanderen på trenerplass.

– Måten Las Palmas spiller på og spillertypene har ikke forandret seg, og Pako Ayestarán har ikke hatt mye tid med laget, men det vil alltid være en form for overraskelse over hva man får når man bytter trener, men igjen, det har kun gått to dager.

Barcelona har brukt dagene Ayestarán hadde i Valencia til å se på spillestil og taktiske faktorer før søndagens oppgjør.

– Vi har noen refereringspunkter når det gjelder Ayestarán fra hans tid i Valencia og jeg er sikker på at han vil bygge opp laget rund sin type fotball. De har mye ferdigheter i laget og liker å holde på ballen og jeg tror han vil fortsette med det, svarte Valverde.

Etter helgens kamp er det klart for en landslagspause og Valverde ønsker ikke at kampen skal bli et bananskall for et Barca-lag i storform.

– Det er viktig å gå inn i pausen med en seier. Vi vil prøve å møte den med et fullt hus av seire, noe som vil være en bra slutt på den første etappen av sesongen.

Det har vært spørsmål rundt høyreback plassen. Semedo ser ut til å ha tatt den, og det lurte pressen på.

– Semedo er en veldig rask spiller og er sikker å ha mot tøff motstand, men jeg har også flere forskjellige spillere i Roberto og Vidal som kan dekke den posisjonen godt. Jeg ser på det som en styrke å ha flere muligheter.

Til slutt måtte det også prates litt om Messi, som det vanligvis blir gjort.

– At Messi kan gå forbi Puyol i antall kamper viser hvilken kapasitet han har for å knuse rekorder som dette. Han har utlignet antall kamper nå som han er 30 år, mens Puyol var 36 da han spilte sin siste kamp. Det er ganske spektakulært, sa Valverde.

Nå er Iniesta og Xavi foran han på listen, hvor sistnevnte har 767 kamper for Barca, mens Messi vil på søndag gå opp på 594 kamper.