Barcelona reiser en drøy time nordover for å møte nyopprykkede Girona i morgen.
Barcelona er i kjempeform om dagen og må tåle å være stor-favoritter foran oppgjøret lørdag kveld.
Girona overrasket mange da de åpnet La Liga med uavgjort mot Atlético Madrid 2-2 og fulgte opp med å slå Málaga 1-0. Etter dette har de tapt mot Athletic Bilbao og Sevilla, mens de spilte uavgjort mot Leganes.
Det snakkes om at Girona sliter med å score mål. Etter fem kamper i La Liga står de med 3-5 i målforskjell, men man skal kanskje ikke ta så lett på klubben som aldri har vært i det øverste selskapet i Spania før. På hjemmebane har de spilt uavgjort mot Atéltico, slått Málaga og tapt 0-1 mot Sevilla. Det er sterke resultater av klubben som har klart å legge seg over nedrykksstreken på en 15. plass.
På den andre siden har Barca sett spreke ut fra start denne sesongen. Vunnet alle sine kamper og står med 17-2 i målforskjell på de første fem kampene.
Girona er også fra Katalonia og det er dermed duket for et slags lokal derby på et fullsatt Estadio Montilivi.

Skader

For Barca er Dembélé og Rafinha ute med skader, mens Girona må nok stille uten Carles Planas, David Timor og den gamle Barcelona-spilleren Marc Muniesa som sliter med sakder.

Målscorere i La Liga

For Barcelona er det ganske klart Messi som har tatt seg av målene. Med ni mål er han soleklart toppscorer i La Liga. Bak argentineren følger Denis Suárez og Paulinho med to mål hver, mens Piqué, Suárez og Roberto har alle scoret ett mål.
I Girona er det den uruguayanske ringreven Christian Stuani som har scoret flest med sine to mål, mens Pedro Alcalá har scoret ett.
Hva? La Liga. 6 .serierunde. 2017/18.
Hvem? Girona FC – FC Barcelona.
Hvor? Estadio Montilivi, Girona.
Når? Lørdag 23. september kl: 20:45
Hvordan? Viasport1 / Viaplay