Til tross for tidvis altfor store rom på både midtbanen og i forsvaret, var likevel Barcelona såpass ok i formen at de like gjerne noterte seg med en seksmålsseier mot Eibar.

Høyre mot venstre

Det er ikke bare i Norge høyresiden vinner kampen, men også på Camp Nou er det høyresiden som står for mesteparten av sjansene som blir skapt. Semedo sammen med Paulinho og Messi var svært delaktige i Barcelonas seier på hjemmebane. Det resulterte naturligvis i et målkalas uten like.
Der venstresiden tidvis er svak på sjanseskapninger, trer høyresiden frem i lyset og skaper et fortjent show for de tilreisende. Messi-Paulinho-samarbeidet var det nok få som hadde troen på før denne sesongen, men i kveld viste samarbeidet å være ekstremt viktig for tre nye poeng.

Argentineren slår seg til ro med fire

Det er vel få som lar seg overraske av en Messi-skåring, men i kveld serverer han altså publikum hele tre til. Dermed kan argentineren se seg fornøyd med å toppe målscorer-listen med god margin. Holder han formen til mai, skal en ikke se bort i fra at en viss rekord blir slettet.
Barcelona vinner 61.

Vurderinger

Stegen: (7) Avverger en potensiell Eibar-skåring i starten av kampen. Barcelona svært heldige. Kontrollert redning av den tyske målvakten. Spiller bra resten av kampen.
Semedo: (9) Selv tidlig i kampen viser Semedo hvor god kontroll han har på høyresiden. Treffer bra med pasningene. Viser også at han er en av de bedre signeringer Barcelona har fått inn på flere år. Har så god kontroll på høyresiden at han alene kunne skapt et fyrverkeri av en kamp. Har så
Piqué: (3) Gerard Pique har variert noe veldig i formen i starten av denne sesongen, og dagens kamp er heller ikke et godt eksempel på hvilken spiller Pique egentlig er.
Mascherano: (5) Tidvis brutalt å være forsvarer i Barcelona om dagen, når spillere som Umtiti og Semedo skinner fra sin beste side. Mascherano er dog litt bedre enn sin stoppermakker, men i dag er det skremmende dårlig posisjonering hos spillerne i det bakre ledd.
Digne: (4) Der Semedo er vanvittig god, er Digne ikke helt med. Sliter veldig, til tross for at han har noen ok involveringer. Verken god eller dårlig, litt mer middels.
Paulinho: (7) GOLINHO, eller Paulinho som han så er kjent for, er svært delaktig i Barcelona-seieren med både mål og målgivende pasning. Brasilianeren har vært et hett tema for supporterne, men mulig det går mot “kaldere” tider for Paulinho.
Busquets: (3) Sergio har hatt sine bedre dager, og er nok inne i en liten tidlig-i-sesongen-formdupp. Blir byttet ut til fordel for Rakitic.
Iniesta: (4) Der en skulle tro at Iniesta hadde funnet tilbake til sin noenlunde gamle form, eller i hvert fall i nærheten, så bidrar han ikke noe særlig til han å være denne kampen. Har hatt sine bedre kamper i starten av denne sesongen, men det må vel være lov med en liten formdupp så tidlig i sesongen. Blir byttet ut til fordel for Roberto.
D. Suarez: (7) En av de bedre på venstresiden. Skaper for det meste gode målsjanser for Messi og co, men har også sine balltap. Uansett en helt helt godkjent kamp av Denis.
Messi: (9 BB) Lionel Messi stopper ikke å imponere på ingen som helst måte. Litt mindre effektiv enn tidligere, men selv undertegnede må bøye seg i støvet for argentinerens fire mål. Lionel fortsetter altså målformen, og om den holder helt inn til mai, ja da er vi farlig nærme ny rekord.
Deulofeu: (3) Deulofeu er en maskin som stadig lyser rødt, men kanskje det kan ha noe med at han nettopp har kommet tilbake? Hvem vet. Denne kampen bør i hvert fall gå i glemmeboken.
Innbyttere
Roberto: (6)
Vidal: (6)
Rakitic: (6)