Barcelona har etter salget av Daniel Alves slitt med å fylle tomrommet på høyresiden. Med kjøpene av Nelson Semedo og Ousmane Dembele kan det virke som om dette problemet endelig er løst.

Fart, teknikk og defensiv trygghet

De siste årene har det blitt forsøkt flere varianter for å få høyresiden til å fungere. Blant annet har Sergi Roberto og Aleix Vidal fått muligheten på Barcelonas høyreside og gjort jobben greit, men man har sittet igjen med et inntrykk av at det har vært denne posisjonen som har vært den svakeste etter Alves-overgangen.
Med Semedo får man en tilnærmet perfekt erstatter for brasilianeren. Semedo kan bidra med fart fremover, og ikke minst bakover, på banen. Dembele, som noe overraskende har startet sesongen på høyresiden, kan med sin enorme fart og teknikk, samt evnen til å bruke begge ben, skjære inn i banen, noe som vil gi Semedo muligheten til å overlappe og skape innleggsmuligheter fra sin offensive back-posisjon. Dette er vi allerede kjent med fra Jordi Alba, og vil gi Barcelona enda flere strenger å spille på framover i banen.

Messi tilbake som «falsk nier»

Da Dembele ankom klubben forventet man at han skulle gå direkte inn i rollen til Neymar på venstre kant. Overraskende nok har vi i starten av denne sesongen fått se Luis Suarez på venstresiden, i en slags brytende spiss-rolle. Dermed har Dembele i sine to første kamper kommet inn på høyrekanten, mens Messi er tilbake i rollen som spiss/falsk nier — en rolle han tidligere har oppnådd stor suksess i.
Som vi alle vet trives Messi mye bedre på høyresiden enn venstre, og han henter ofte ballen dypere i banen på Barcelonas høyre side. Der vil han få muligheten til å danne et samarbeid med Semedo, noe liknende det han hadde med Alves for et par sesonger siden. Dembele vil nok også være med på leken her, og spesielt når det åpner seg rom i enkelte kamper vil Dembele og Semedos ekstreme fart, samt Messis presise pasningsfot, kunne skape problemer for samtlige lag i Europa.

Hva har dette å si for resten av laget?

De siste sesongene fikk vi se en Rakitic som ofte måtte ut av posisjon for å dekke rommene på Barcelonas høyre side. Dette førte til en form for splittelse i midtbanetrioen. Midtbanen, som under Guardiola var den mest vitale lagdelen, havnet dermed ofte i undertall, eller fikk færre pasningsalternativer enn tidligere. Enriques hovedfokus var å få ballen opp til trioen på topp, så «MSN» kunne utrette sin magi.
Valverde har selv sagt at han vil legge mer fokus på midtbanen, og i de siste kampene har vi sett både Rakitic og Iniesta i godt gammelt slag. Med 12-0 og en imponerende sesongstart for de blårødes del må man si at det har sett positivt ut de første kampene. Med en nykomponert høyreside som forhåpentligvis har kommet for å bli kan det se ut som om Barcelona-fansen har mye å glede seg til de kommende månedene.