I pressekonferansen fredag kveld uttalte Valverde seg om dagens byderby.
Pressen ville både vite om Dembélés muligheter for spilletid, om den evige Messi-debatten og sjefens tanker om det mye omtalte overgangsvinduet.
Lørdag 20.45 braker igjen La Liga løs for Barças del etter et landslagsopphold som kom like i etterkant av et særdeles tabloid og hektisk overgangsvindu. Motstander er ingen ringere enn byrival Espanyol, og Valverde forventer fullt trykk og et særdeles aggressivt «bortelag».

–Jeg forventer et aggressivt Espanyol-lag og de er et lag som trives godt med å spille på kontringer.

På spørsmål om laget er godt nok rustet for en lang og hard sesong svarer Valverde følgende:

–Laget er det beste i verden, det er en fantastisk stall og vi har en tendens til å undervurdere hva vi har her.

–Dembélé er klar nå, og hvorvidt det blir i morgen eller neste uke vet jeg ikke, men han blir bedre og bedre dag for dag.

–Vi har vunnet våre to første kamper og har seks poeng. Jeg synes ting ser bra ut.

–Av og til støyer det for mye rundt klubben, men dette er FC Barcelona, en stor klubb.

–Vi ønsker trygghet både i forsvar og angrep, og vi må arbeide hardt for at fansen skal nyte det de ser samtidig som vi får det meste ut av resultatet.

På spørsmål om hvorvidt det er en ulempe å ha hatt så mange nøkkelspillere verden rundt på landslagsopphold inntil nylig, innrømmer Valverde at det kan være en ulempe, men presiserer:

–Det motiverer oss å spille mot Espanyol.

–Vi vil vinne, og vi må være veldig konsentrerte.

–Fokus ligger på lørdagens byderby og ikke i neste ukes Champions Legaue.

Til sist kommer det uunngåelige spørsmålet, spørsmålet som burde være komplett unødvendig å stille, men som stilles like fullt, nemlig om hva Valverde tenker om Lionel Messi og antall Ballon d’Ors?

–Messi er verdens beste spiller. Hvem bryr seg om antall Ballon d’Ors?

Luis Suárez virker forøvrig å være klargjort for spill mot Espanyol tross 180 harde minutter mot Argentina (0-0) og Paraguay (1-2 seier) i CONMEBOL. Valverde sier han vurderte å bruke Suárez allerede sist seriekamp mot Alavés, men valgte å hvile han da han visste at Uruguayaneren ville bli brukt maksimalt på landslagssamlingen.