Barcelonas andre ligakamp går i Baskerland.
Etter en midtuke uten kamper for verken av lagene drar Barcelona vestover for å møte Alavés. De to lagene startet La Liga-sesongen veldig ulikt. Katalanerne er på andreplass i La Liga etter første runde, takket være 2–0 seieren mot Real Betis. Alavés ligger på sin side som nummer 15 på tabellen etter et noe overraskende tap for Leganes borte, i første runde.

Retur av cupfinalen

De to lagene møttes tre ganger i fjor, hvor av to oppgjør ble svært nevneverdig. Lagene avsluttet som kjent sine respektive sesonger mot hverandre i finalen i Copa del Rey, der Barca ble for sterke, og vant 3–1. I tilsvarende oppgjør i fjor vant katalanerne hele 6–0 i baskerland, skjønt tapte 1–2 på Camp Nou — én av de mange kampene som kunne ledet La Liga-trofeet til Camp Nou. Det er derfor viktig å ikke ta noe for gitt når lagene møtes i morgen.

Store utskiftninger

Laget som i morgen møter Barcelona er veldig forskjellig fra laget som tapte cupfinalen i mai. Hele 14 spillere har kommet inn, de fleste gratis, blant andre Enzo Zidane. Ut har hele 16 spillere gått, hvor Real Madrid-spiller Theo Hernandez er det største navnet. Laget har også mistet fjorårets suksesstrener Mauricio Pellegrino, som har tatt over engelske Southampton. Det vil derfor ikke overraske om baskerne har noen tilpassningsproblemer i sesonginnledningen, noe Barcelona absolutt bør klare å dra nytte av.
Hva: La Liga, runde 2
Hvor: Campo de Fútbol de Mendizorrotza, Vitoria-Gazteis
Når: Lørdag 26. august, kl. 18.15
Hvordan? Viasat Fotball / Viaplay