Etter flausen på Camp Nou sist og 3-1 i sekken måtte kjerringa reises på Bernabeu.
Slik gikk det ikke!
Man skulle tro at Barça ville fly i angrep i håpe om å starte en snuoperasjon, men det var vertene som startet best og var fullstendig overlegne i alle spillets faser. Barça med et merkelig oppsett av 3-5-2 med 9 defensive spillere ble regelrett skolert av Real Madrids mektige midtbanespillere, og gullkalven Asensio banket like gjerne inn en ny suser i krysset fra umenneskelig langt hold, stillestående. Stegen så ut som han hadde brukt spikerpistol gjennom skoene, men skuddet var flott.
Real Madrid fortsatte dominansen utover i omgangen og Benzema la enkelt på til 2-0 i en omgang som fort kunne endt 5-0 til hjemmelaget.

Bedring etter pause?

Det var rett og slett ikke mulig å få en svakere prestasjon i den andre omgangen, og til tross for et noe friskere bortelag var det i all hovedsak hjemmelaget som giret ned et par hakk. Barça kom til noen sjanser, blant annet Messi som traff undersiden av krysstolpen og ned, men ikke mål.
Plutselig måtte Piqué, som hadde nok en grusom kamp, av med skade. Semedo fikk da muligheten.
Real Madrid tok foten fullstendig av gasspedalen etter pause og lot Barça forsøke seg litt, uten hell. Inn kom også Deulofeu og Digne, uten at det hjalp. Suárez virket også skadet på tampen, og det skal legges til at Barças katastrofale 5-1 tap sammenlagt ikke er nattens dårligste nyhet; laget ble totalt ydmyket uten flere av Real Madrids faste spillere (som f.eks Isco) og Real Madrid vant ballinnehavet med nesten 60% (!) i tillegg til at de var fullstendig overlegne på sjansestatistikken. Meget fortjent supercopa-triumf til erkerivalen, dessverre.

Vurderinger:

Ter Stegen (4): Ter Stegen står som et fugleskremsel på suseren fra Asensio, kunne i hvert fall forsøkt. Glipper flere ganger i etterkant også, men har en fin redning i 2. omgang som hindrer 3-0 på et Benzema-skudd fra kort hold.
Roberto (4-BB): Løper mye men blir fullstendig avkledd av Marcelo og co. til tider. Er blant de som prøver mest og oftest utover i andre omgang og blir hockeytaklet av Grisemiro like før slutt. Er ofte i angrep og forsøker å bidra til sjanser, men brukes altfor sjeldent på flere gode løp. Nær scoring også. Barças minst skuffende?
Mascherano (2): Uvant rolle i 3’er bak, men kollektiv hjerneblødning hjelper ingen, og argentineren er ikke nevneverdig bidragsytende til å hindre overkjøringen.
Piqué (1): Piqué fortsetter katastrofespillet fra sist oppgjør og tusler av med skade tidlig i andre omgang uten å ha utrettet noe som helst positivt.
Umtiti (3): Var et sjelden lyspunkt på Camp Nou sist, men her er det som resten av laget fullstendig natta. Bommer på enkle pasninger, treffer ikke med taklingene, dras lett av i duellene osv. Kunne fått mer skryt for å være blant de minst dårlige der bak, men dette var labert dessverre. Har enkelte gode involveringer som minner om fantomstopperen vi alle vet han egentlig er.
Alba (1): Ekornet bidrar ikke med en verdens ting verken fremover eller bakover. Er knapt synlig i kampen utenom de gangene han er på etterskudd defensivt.
Rakitic (1+): Rakitic blir løpende mellom som ei hodeløs høne mens han ser Real Madrid spille tiki-taka rundt Barças midtbane. Prøver og prøver som vanlig, men det blir for tamt og for mange personlige feil. Ser rett og slett ut som en grusomt dårlig fotballspiller i kveldens kamp, men vi vet han kan mye bedre.
Busquets (0): Busquets presterer faktisk å skille seg ut blant Barças spillere i en kamp hvor alle underpresterer, og det i negativ forstand. Han er så elendig at det knapt finnes ord. Mister ballen over ti ganger i første omgang. Får litt lettere arbeidsvilkår i andre omgang da Real Madrid allerede startet feiringen av supercup’en i pausen, men burde trolig vrakes for nyinnhentede Paulinho allerede i serieåpningen fordi verre kan det ikke bli.
Gomes (2): Med Iniesta i katastrofeform (og skadet), får Gomes en sjelden mulighet fra start. Dog i en rar 3-5-2 formasjon hvor han blir en mellomting mellom indreløper og venstre ving. At Barça fullstendig ydmykes i hele første omgang er ikke Gomes’ skyld, og han er i det minste bedre enn f.eks Suárez i natt. Ikke god, men langt fra verst. Byttes ut for Deulofeu omtrent midt i Barças eneste ok periode.
Messi (4): På én side kan man lett forstå at Messi blir frustrert over situasjonen, med et håpløst styre, elendige disposisjoner og valg på overgangsmarkedet, omgitt av middelmådige spillere og null flyt om dagen. Derimot bør han i det minste mestre enkle pasninger og mottak, samt å ikke forære hjemmelaget flere kontringsmuligheter. Svak førsteomgang av Messi i likhet med hele laget, men han tar seg selv og laget opp et hakk etter pause. Har en suser oppunder krysstanga i andre omgang som burde gitt resultat på måltavla, men ingenting vil seg for verken Messi eller Barça om dagen. Forsøker å spille de rundt seg gode utover kampen, men de er rett og slett ikke gode, og da blir det en umulig oppgave.
Suárez (1): Ofte får Suárez både én og to karakterer opp fordi han jobber så godt, men i natt er han rett og slett så elendig at det er flaut å se på. Gjør alt feil, har ingen gode løp og har en touch som en middels Premier League-spiller. Får noen store muligheter i andre omgang, men skudsler de bort da han har lagt seg til vane å kun score på hver 10. hundreprosentssjanse det siste året. Er han ferdig på toppnivå eller er det bare tidenes formdupp for Uruguayaneren? Småhalter rundt og ser plaget ut, kanskje er det en ørliten strekk-karma etter dårlig oppførsel i begge oppgjørene?
Innbyttere
Semedo (3): Kommer inn for en skadet Piqué, får kjørt seg litt defensivt til tider, men gjør seg ikke bort. Snytt for frispark etter snaue 84 minutter i farlig posisjon, men ville uansett ikke endt i scoring slik Barça har spilt i disse 180+ minuttene. Småfrisk og positivt innhopp tross omstendighetene.
Deulofeu (3) Kommer inn for Gomes, får en halvsjanse, men kampen er død og RM har tatt foten av gassen etter første omgang. Bidrar null og niks selv i en periode hvor Real Madrid gir totalt blanke, men forsøker å utfordre rett på motspiller noe vi gjerne ser mer av fremover.
Digne (-) Kommer inn for Alba uten å få gjort noe som helst på sine 12 minutter.