FC Barcelona opplever mye presseomtale i Amerika og spillerne blir omringet av journalister så fort anledningen byr seg.
På Ivan Rakitics pressekonferanse møtte det opp en hel del lokal, nasjonal og internasjonal presse, der alle var interesserte i å høre hva den 29-årige kroaten hadde å fortelle. En av grunnene til det store oppmøtet kan være at det var under 48 timer til sesongens første el clasico da han møtte opp for pressen.

El clasico er el clasico. Vi har denne kampen før sesongen, så nå gjennom denne kampen kan vi forberede oss til Super Cup finalen som er rett rundt hjørnet. Dette betyr at vi må spille en god kamp her i Miami også. Jeg håper virkelig vi kan vinne den.

Om Rakitic mente Super Cup finalen, eller den kommende kampen kom ikke godt frem i svaret hans, men det hadde vært fint å vinne alle tre. Han uttalte at Super Cupen selvsagt er en helt annet situasjon.

I den ene kampen spilles det en vennskapskamp, men i den andre spilles det for sesongens første tittel.

Må alltid gi hundre prosent

Om Barça uttaler kroaten at formen deres er god. Videre forteller Rakitic at han mener at dersom en spiller for en klubb som FC Barcelona må en gi hundre prosent hele tiden, både i vennskapskamper og på trening. Videre ble vår nummer fire spurt om Neymar sin situasjon, noe som nok var mange av journalistenes største interesse med pressekonferansen.

Jeg tror alle vet at han er en stor del av vår familie. Og selvsagt håper både jeg og resten av lagkameratene at han blir her sammen med oss. Men vi må respektere valget hans. Han vet våre meninger og vårt syn på det. Han er en viktig person å ha i laget. Men som en venn sier jeg til han at den hengivenheten han får fra oss, den kommer han ikke til å finne et annet sted

Forsterkninger i midtbanen

Videre blir Barça-spilleren spurt om hva han føler om en mulig konkurrent, siden det har vært snakk om forsterkninger på midtbanen. Rakitic mener at alle som kommer inn i klubben kommer til å ha det vanskelig.

Men som jeg sier, er du velkommen hos oss dersom du er god nok. Om vi kan forbedre laget og det er noe treneren er enig i, vil disse spillerne alltid være aktuelle. Vi er en sterk gruppe, som virkelig liker å spille sammen, og vi trenger 23 menn som er på samme side. Men jeg føler meg selvsikker, jeg har jobbet hardt selv om det har vært ferie og nå i før sesongen.

Musikk i garderoben

I garderoben til Barcelona spilles det mye musikk, spesielt spansk og latin-amerikansk, som Maluma og Shakira for å nevne noen. Ivan Rakitic vet at mange at disse artistene er i nærområdet, men han vil bare ha dem på kampen om de er Barcelona supportere. Journalistene var også interesessert i å vite om Rakitic kunne sett for seg en fremtid som spiller i MLS. Der var responsen at han liker seg i USA og at det hadde vært flott å bo der med familien en gang. Men nå og i mange år fremover vil han helst holde et såpass høyt nivå at han blir i Barcelona.