Samuel Umtiti sin gode venn Dembele skal være et skritt nærmere Barcelona.
Den lovende franskmannen kom til Borussia Dortmund i fjor sommer for tolv milloner euro. Han var allerede da en ettertraktet spiller blant Barcelona-ledelsen. Barcelona skal ha fulgt Dembele siden han startet å spille for Frankrike U15. Han kjenner Barcelona godt, og var faktisk i møte med Robert Fernandez mens han spilte i franske Rennes. Den gangen gikk han til Dortmund siden han ønsket mye spilletid, og det ville blitt tøft med MSN på topp.
På onsdag meldte den tyske avisen Blid, at Barcelona hadde kommet til en enighet med Dembele sin agent. Den avtalen dreide seg om en kontrakt på fem år. For åpenbare grunner har Barcelona ikke hatt mulighet til å komme ut med denne avtalen offentlig. Noen franske aviser melder også at Barcelona ikke er villig til å betale de 80 millioner euroene Dortmund krever. Derimot skal Barcelona være villige til å betale 50 millioner euro, og betale 20 millioner euro til om Dembele utløser noen klausuler i en kontrakt. Det kan være klausuler som å bli toppscorer eller vinne Champions League med Barcelona.
Om Dembele skulle signere for Barcelona ville Ernesto Valverde hadde et lite taktisk problem. Franskmannen trives best i 3-4-3, hvor han spiller til høyre på midtbanen. Slik som vi så Barcelona spilte mot PSG i hjemmekampen. Ernesto Valverde har selv uttalt at han ønsker å finne frem til Barcelona sin kjente spillestil. Barcelona vet de har dekket venstresiden godt med Neymar, Digne og Alba. De ønsker nå den samme bredden på høyresiden, og om Dembele ikke signerer for Barcelona er Deulofeu en åpenbar mulighet. Selvfølgelig er det en stor prisforskjell på de to talentfulle spillerne. Deulofeu er ledig for bare tolv millioner euro, men om Barcelona har råd ønsker de den beste spilleren.
Er Ousmane Dembele den riktige signeringen for Barcelona?