Ifølge The Times skal Barcelona være villig til å re-signere Gerard Deulofeu for tolv millioner euro.
Ronald Koeman, som spilte på det velkjente «Dreamteam» fra 1992 er nå trener for Everton. Deulofeu eies av klubben fra Merseyside, men har denne sesongen vært på lån til storklubben AC Milan. Under tiden i AC Milan har han gjort sakene sine meget bra, og derfor skal Barcelona ønske Spania sin U21-kaptein tilbake. Koeman har bestemt seg for at spanjolen ikke har en fremtid på Goodison Park. Selv ønsker Deulofeu seg en retur til Catalonia, om han er garantert minutter på banen. Hvis ikke vil han lytte på tilbudet han har ifra AC Milan.
Tiden i AC Milan skal være en av hovedgrunnene til at Barcelona vil gi han en ny sjanse. På 17 kamper ble det fire mål for han. Samtidig var han veldig delaktig i det oppbyggende spillet, og veldig god en mot en. For noen måneder tilbake ga Robert Fernandez klar beskjed om at de ønsket Deulofeu hjem igjen.
Nå for tiden er han opptatt med U21-EM i Polen med Spania U21. Der er han også kaptein, hvor de vant 5–0 i første kamp mot Makedonia. Samtidig pågår det Confederations Cup, eller prøve-VM som noen kaller det. For neste år er det VM i Russland. Der ønsker han å delta med Spania. Skal det være mulig, vet Deulofeu at han trenger regelmessig med spilletid. Den sjansen kunne ikke vært mindre enn hva den er i Barcelona. Med MSN på topp, må han belage seg på mindre spilltid, og han må gripe de sjansene han for.
I tillegg skal det være flere klubber på banen, enn bare Barcelona og AC Milan. Ingen vet hvem ennå, men selv ønsker ikke spanjolen å fokusere på det. Nå ønsker han å vinne U21-EM med Spania, før han vil avgjøre sin fremtid.
Selv er Barcelona opptatt av å hente spillere og trenere med en fortid i den katalanske storklubben. Det mest nylig eksemplet er Aleix Vidal. I tillegg ønsker Barcelona Bellerin, noe som igjen viser metoden Barcelona jobber mot. På trenersiden har Barcelona hatt 28 trenere, som har en fortid som spiller på Camp Nou.
For vi se Gerard Deulofeu på Camp Nou igjen?