Ifølge Sport ønsker Valverde å selge unna noen spillere før han begynner shoppingen.
Tiden i Barcelona har offisielt begynt for Ernesto Valverde. Han skal ønske utskiftninger med en gang. Med overgangsvinduet i sikte har han laget seg en liste. Den listen handler om spillere han ikke ønsker med seg videre i sin tid i Barcelona.

Jeremy Mathieu

Det kommer ikke som en overraskelse at Mathieu er en av de Valverde vil selge. Ernesto Valverde er den treneren som omskolerte Mathieu ifra midtbane til venstreback i Valencia. Nå skal Valverde være klar på at han ikke ønsker et fremtidig samarbeid med Mathieu.
For tre sesonger siden signerte Barcelona Mathieu fra Valencia for 20 millioner euro. Mathieu har aldri klart å etablere seg selv i startelleveren. Han har blitt som backup for Pique og Mascherano. Nå ønsker Valverde å hente en lovende midtstopper som i fremtiden skal danne midtstopperpar med Umtiti. Da er det ikke lengre plass til Mathieu. Men som nevnt i en tidligere artikkel er Mathieu ønsket i Champions League-klare Sporting Lisboa.

Arda Turan

Ifølge mange rapporter er Turan allerede på vei ut dørene på Camp Nou. Han skal være enig med Arsenal om sin personlige kontrakt og venter nå på at klubbene skal bli enig om en pris. Barcelona ønsker 30 millioner euro for tyrkeren, som de hentet for to sesonger siden for 34 millioner euro. Arsenal skal kun være villig til å betale 25 millioner euro for 29 åringen.
Selv om det er mye som foregår rundt Turan, skal Valverde ha gitt klar beskjed om at Turan ikke er ønsket med videre. Klubber som Inter Milan, Galatasaray ønsker også tyrkeren sine tjenester. Selv skal Arda Turan ha et ønske om å spille for Arsenal i Premier League.

lucas Digne

Lucas Digne kom fra PSG for en sesong siden. Han ble signert, fordi han imponerte stort under Luis Enrique sin tidligere klubb, AS Roma. Digne ble tippet til å ta over plassen til Jordi Alba, men slik ble det ikke. Franskmannen klarte ikke å levere opp til forventingene, til tross for at han viste glimt av storhet i noen kamper. Jordi Alba har derfor ennå venstrebacken for seg selv. Nå ryktes derfor Lucas Digne bort.
Valverde ønsker å signere en bedre venstreback, og vil derfor kvitte seg med Digne. Lyon ønsker franskmannen sine tjenester og Barcelona er villig til å forhandle.

Aleix Vidal

Uansett hvor mye penger som må brukes, ønsker Valverde å få inn en høyreback. Aleix Vidal er derfor ikke en spiller Valverde trenger lenger. Han startet som en hakkekylling i Barcelona, men spilte noen gode kamper etterhvert. Dessverre fikk Vidal brudd i foten, som satt han ute i lang tid.
Sergi Roberto vil da forbli backup på høyreback, samtidig som Valverde vil bruke Roberto mer på midtbanen. Ernesto Valverde skal ikke være imponert over Aleix Vidal, og noen rykter sier at Conte ønsker Vidal til Chelsea.

Javier Mascherano

Dette er uten tvil det største navnet på denne listen, og en av de som har spilt regelmessig den siste sesongen. Likevel skal ikke argentineren være i planene til Valverde. Derfor venter Barcelona nå på et høyt bud fra en klubb. Det skal være interesse fra Kina, men selv har Mascherano uttalt at han ønsker å ende karrieren i River Plate.
Valverde ønsker noe ungt i de bakre rekker. Marquinhos, Davinson Sanchez og Laporte er de tre Valverde ser for seg skal danne et godt stopperpar i fremtiden med Umtiti. Da er det opp til Valverde å finne ut hva Barcelona trenger.