Ifølge Sport.es er Valverde klar på å forme midtbanen rundt brasilianeren.
De siste ukene har tydet på at fremtiden til Rafinha ikke var i Barcelona, men med Ernesto Valverde inn har pipen fått en annen lyd. Ernesto Valverde skal være klar på å gi Rafinha en ny kontrakt, og forhåpentligvis vil det gi karrieren til brasilianeren et steg i riktig retning. Valverde skal være så sikker på at Rafinha vil skinne at han har full tillit til han. I såfall vil det ikke bli noen overgang til Juventus for Rafinha.
Klubblegenden Iniesta blir eldre med årene, og derfor ønsker Valverde å forme midtbanen rundt de yngre guttene. Selv om Rafinha nettopp passerte 50 kamper for Barcelona, har han to La Liga gull, en Champions League tittel og hele fire Copa del Rey titler.

Rafinha sin tid i Barcelona

Rafinha, som er født i São Paulo, kom til Barcelona som 13 åring i 2006. 8. januar 2011 fikk Rafinha sin offisielle debut for Barcelona-B i Segunda, når han kom inn på for Jonathan Dos Santos etter 55 minutter. Kampen endte med 1–2 tap for en annen katalansk klubb, Girona FC. Girona som nettopp rykket opp til La Liga for første gang i deres historie. De skal dermed spille La Liga fotball 2017/2018. Han endte sesongen i Segunda med 39 kamper, hvor han startet 35 av dem. Samme sesong fikk han også sin debut med de store guttene, når han kom inn på for Cesc Fabregas etter 75 minutter i 1–0 seieren over CE L’Hospitalet i Copa del Rey.
To år senere, 27. juni 2013 skrev Rafinha under en kontrakt med Barcelona til 2016. Noen måneder senere ble han lånt ut til laget fra Galicia, Celta Vigo. Luis Enrique har trent Celta i en periode, samtidig som Unzué nettopp tok over ansvaret i Galicia. Rafinha endte sesongen med tittelen, spilleren som har slått igjennom denne sesongen. Den vant han foran Jesé og Saúl Ñíguez. Tiden i Celta ble med 32 kamper og fire mål for Rafinha.
Etter en god sesong i Celta returnerte Rafinha til Camp Nou, og fikk sin debut i La Liga 24. august 2014. Det var også Luis Enrique sin første kamp som hovedtrener for Barcelona. 3. desember 2014 scoret Rafinha sitt første mål for Barcelona da Barcelona slo Segunda-laget SD Huesca 4-0 i Copa del Rey.