Barcelona søker etter forsterkninger på midten, og Txingurri mener Herrera kan være rett mann.
Barcelona leter etter en midtbanespiller av høy kvalitet, som kan gå rett inn i laget og utgjøre en forskjell. Tanken er å signere en toppspiller, med udiskutabelt talent, skjønt flere alternativ blir priset for høyt for et Barcelona-lag som også trenger andre forsterkninger. Barcelonas nye trener Ernesto Valverde skal ha fortalt styret at han tror sin tidligere elev Ander Herrera kan være mannen for jobben.
Herrera var på radaren til Barcelona da han spilte for Athletic Bilbao, men endte opp i Manchester United da Louis van Gaal tok over de røde djevlene, for en prislapp på 36 millioner euro. Baskeren har hatt en fantastisk sesong for United, var en av de bedre midtbanespillerne i Premier League, og ble kåret til den beste spilleren i årets Europa League-finale. Med kun ett år igjen av kontrakten kan prislappen på baskeren bli betydelig lavere enn kvaliteten til spilleren normalt skulle tilsi. Barcelona skal være villig til å innfri ønsket til den nye hovedtreneren for å vise velvilje, men skal også se an muligheten om å hente Herrera til neste sommer om ingen kontraktfornyelse blir signert.

Hva vil Herrera?

Skjønt det kan være at Barcelona må slå til i sommer, for United skal være veldig lite interessert i å slippe en av sine beste midtbanespillere, og José Mourinho har gitt bekjed om å fornye 27-åringens kontrakt, koste hva det koste vil. Flere i Manchester føler at United har et prosjekt på gang, og da gir det lite mening å selge sine beste spillere. Trolig kommer det an på hva Herrera selv vil.
Spilleren, som ble kåret til årets spiller av lagkameratene i United, jobbet sammen med Ernesto Valverde i én sesong, og det er tydelig at Valverde gjorde inntrykk på Herrera. Selv om han fikk debuten sin av Marcelino, har jobbet med offensive trenere som van Gaal, Bielsa, en av de mestvinnende trenerne i Mourinho, er det Valverde Herrera trekker frem i rekken.

— Valverde er den treneren som har påvirket meg mest. Ikke bare fotballmessig, men på måten å være på, hvordan å forholde seg i en garderobe, hvordan har jobbet med både de som starter og de som ikke starter. Han er en stor trener.

På tross av roen, er det spådd tvil om Herrera selv er lysten på en overgang til Barcelona, skjønt de fleste rapportene rundt Herrera er fra før Valverde ble bekreftet til Barcelona. Trolig står valget om å være med på prosjektet United har på gang, endelig med Champions League-deltagelse, eller å bli gjenforent med en trener som har betydd mye for spilleren selv. En ting som er sikkert er at Barca følger nøye med.
Hva tror dere, er Herrera rett man for Barcelona?