Det er nok i tankene til Rafinha at han vil trenge spilleminutter for et førstelag dersom han skal være aktuell for Brasil i VM 2018.
Spilletid og verdensmesterskapet i fotball i 2018 kommer til å være nøkkelfaktorer for overgangsmarkedet denne sommeren. Til nå har både Liverpool, Roma, og Champions League-finalisten Juventus alle ha tatt kontakt om 24-åringens tilgjengelighet fremover, men ingenting har vært fastsatt. Rafinha selv er veldig glad i Barcelona, og er svært skeptisk til å forlate barndomsklubben. For klubben selv, vil de akseptere et bud på over 30 millioner euro, og det ryktes om at styret er klare til å ta imot pengene for La Masia-produktet om tilbudene kommer. Dette vil de ha for å finansiere nye kjøp for Ernesto Valverde. Et møte med den nye treneren kan bestemme fremtiden til Rafinha, der brasilianeren vil få vite om trenerens fremtidige planer involverer han.

Mot egne verdier

Valverde selv har hatt mye fokus på at han er opptatt av utvikling av egne spillere, og det vil kanskje være motsigende å selge en godt fungerende spiller fra eget akademi, for en spiller som ikke har en forbindelse til klubben på samme måte som Rafinha. Det skal sies at Alcántara har hatt store problemer med skader, da han i mars ble satt ut resten av sesongen på grunn av en kneskade. Han har hatt tidligere problemer med dette, fra blant annet 2015 da han var ute i hele seks måneder grunnet en lignende skade. Rafinha har gjerne ikke fått nok tillit fra klubben, og dette kan være en grunn til at han eventuelt ser etter et alternativ. Brasilianeren har spilt for Barcelona fra en alder av tretten år. Alcántara debuterte for førstelaget i november 2011, og var utlånt til gamleklubben Celta i 2013-sesongen. Denne sesongen har han spilt seks kamper for Brasil i OL som resulterte i gull, og 34 kamper for Barcelona før det endte med skade andre april i år.
Synes du at klubben beholde egne talenter slike som Rafinha?