Mauricio Pellegrino forsikrer om at Alavés vil gi alt i kveldens finale.
Pellegrino har tidligere spilt for Barcelona, sammen med blant andre Luis Enrique. I kveld står katalanerne på motsatt banehalvdel i det som blir Pellegrinos første finale som hovedtrener. I ligakamper mot større lag er Alavés som regel fornøyd bare de tar poeng, men det er ingen poeng for uavgjort i kveld, og Pellegrino forsikrer om at laget hans spiller for å vinne kampen.

— Jeg har selv spilt på store lag på høyt nivå, og spillere som er vant med å konkurrere om titler har en mentalitet om å vinne alle kamper, og konkurrere onsdag og lørdag. For Barca er det vanlig å spille for å vinne. De kommer ikke til å gi seg, og kommer til å konkurrere til siste slutt.

Barca er blant favorittene i enhver kamp og turnering de stiller opp i, og selv en sesong med kun cupgull blir av mange sett på som nedtur. Det er noe Pellegrino beundrer.

— Barca har gjort det unormale til det normale. For dem er det å vinne to eller tre titler vanlig, og selv med så mange seire som i år syns de ikke sesongen sin er god.

Pellegrino mener at Alavés vil få sine sjanser i kveld, selv mot en god motstander, men sier at fotballen er umulig å spå. Alt kan skje. Pellegrino sier også at han føler seg ansvarlig for alle små detaljer som kan påvirke laget sitt, helt ned til hva spillerne har på seg.
Om finalen skulle bli avgjort på straffer sier Pellegrino at preparasjon og erfaring fort kan bli fåfengt.

— Du kan forbrede deg så mye du vil uten at det har noe å si for hva som vil skje i kampens hete. Det er stor forskjell på hva som skjer på trening og når du må gå 40 meter for å ta en straffe.

Pellegrino håer selvfølgelig at hans eget lag kan avgjøre kampen før straffer, men sier at Alavés har forberedt seg på ethvert utfall, men mener at de kan skape farligheter, selv for et storlag som Barcelona.

— Vi er hardtarbeidende, laget mitt løper mye. Vi har trent godt de siste to ukene, skjønt det er annerledes å spille mot Barca. Men vi er forberedt.