I morgen møtes FC Barcelona og Alavés til Copa del Rey finalen og sesongens siste kamp.
Dette kan bli Barcelona sin tredje strake cup triumf, men Alavés kan være skumle. Det viste de sist de besøkte Camp Nou, da dro de hjem med tre poeng etter å ha vunnet 2-1. Det andre oppgjøret i serien ble enveiskjøring fordel Barca. Kampen som ble spilt i februar endte 6-0 til Barca.
Det er ikke kun siste kampen for sesongen. Det vil nok også være siste kampen for enkelte av spillerne, men også Luis Enrique. Det er nok ønskelig å ha en god avskjed med treneren.

Veien til finalen

Barcelona startet med et overraskende resultat borte mot Hércules. Det var unggutten Carlés Aleñá som satte inn utligningen i kampen som endte 1-1. På Camp Nou skulle man derimot vise hvor skapet sto. Barca vant 7-0 og tok seg som forventet enkelt videre.
I åttendedelsfinalen var det nok en gang en vanskelig start på runden. Det ble tap 2-1 for Athletic Bilbao på bortebane, og som gjennom store deler av sesongen måtte det gjøres en jobb på Camp Nou. Det gikk med minst mulig margin da Barca vant 3-1 hjemme og tok seg videre med 4-3 sammenlagt.
I kvartfinalen var det Real Sociedad som skulle testes. Dette ble ikke like jevnt som forrige runde. Barca vant 1-0 på bortebane og 5-2 hjemme. 6-2 sammenlagt og komfortabelt inn i semifinalen der Atlético ventet.
Litt overraskende med tanke på hva som skjedde sesongen gjennom gjorde Barca jobben på bortebane denne gang. Med en 2-1 ledelse fra Vicente Calderón ble det en forsiktig kamp i Barcelona som ente med 1-1 og 3-2 sammenlagt til Barcelona.
Målscorere i Copa del Rey for Barcelona: Messi (4), Suárez (4), Turan (4), Neymar (2), Denis Suárez (2), Digne, Rakitic, Rafinha, Alcácer og Aleñá. 21 totalt scorede mål.
Målscorere for Alavés: Édgar (4), Ibai (2), Santos (2), Toquero (2), Krsticic og Sobrino. 12 mål totalt.
Alavés startet Copa del Rey med å slå Nastic 6-0 sammenlangt. Før de så tok seg videre på bortemål mot Deportivo, som endte med 3-3, men Alavés scoret to på bortebane. Det samme gjorde de i kvartfinalen mot Alcorcón. Det ble 2-0 sammenlagt etter at Alavés scoret to mål på bortebane og spilte 0-0 hjemme. I semifinalen slo de Celta Vigo med 1-0 sammenlagt.
Barcelona er store favoritter, men må klare seg uten et par spillere. Både Sergi Roberto og Luis Suárez er skadet, men hadde heller ikke fått spille på grunn av karantene.
Wissam Ben Yedder fra Sevilla er toppscorer med 5 mål i cupen. Ett foran Messi, Turan og Édgar som alle kan få spilletid i finalen.
Hvem? FC Barcelona – Deportivo Alavés
Hva? Copa del Rey finalen
Hvor? Vicente Calderón, nøytral bane.
Når? Lørdag 27. mai, kl: 21.30
Hvordan? Eurosport Norge / Eurosport Player