(Barcelona 4 — Eibar 2): Tross få stilpoeng vant Barca forgjeves i Enriques siste kamp på Camp Nou.
For at Barca skulle vinne La Liga i kveld trengte katalanerne å vinne hjemme mot Eibar, samt håpe på at Real Madrid ville gå på en smell borte mot Málaga. Det var derimot Madrid som gjorde jobben, mens Barcelona virket lenge ålegge til et nytt punkt i listen over kamper som burde blitt vunnet denne sesongen. Få av oss cúles vil vel innrømme at Real Madrid har vært knallgode denne sesongen, skjønt med Barcelona sin inkompetanse kan man takke seg selv for at man ikke står igjen med Spanias gjeveste trofé.
Eibar gikk høyt ut, slik man på forhånd forventet, og selv om Barca spilte seg ut av det høye presset uteble de store sjansene. Dermed var det Eibar som trakk det første stikket. Målet kom etter et langt innlegg fra Andre Capa. Sergi Roberto sideforskyver helt inn til midtstopperne, og da Rakitic ikke følger løp kan Takashi Inui upresset hamre ballen rundt ørene til ter Stegen. Barcelona prøvde å gire opp tempoet etter målet, men et sjansesløseri uten like av Suárez gjorde at baskerne gikk til pause med ledelse.

André omgang

Da lagene kom ut fra tunellen etter pause ble Sergi Roberto sittende igjen mens André Gomez fikk komme innpå. Uten at det hjalp nevneverdig. Sjokkerende nok… Vondt ble til verre da Messi bommet etter å ha bli servert av Suárez på fem meter. En som virkelig tok vare på sjansene sine var Inui, som etter en time hamret inn sitt andre, denne gangen via tverrlegger, fra utenfor boksen. Kun minuttene senere har nok en Eibar-spiller scoret, skjønt denne gangen satt David Junca ballen i eget nett, etter å ha blitt truffet av returen til et stolpeskudd fra Neymar.
Barcelona plukket seg opp mot slutten av kampen, og utlikningen var et faktum da Suárez endelig traff mål med en retur etter en corner. To minutter senere gir Messi endelig ledelsen til Barcelona, etter sin andre straffe. Samme man setter punktum på overtid, og Barcelona vinner i Luis Enrique sin siste kamp. Forestillingen var ikke verdig en avskjed for en trener som kom inn å bragte stabilitet og en ny trippel til klubben. Resultatet har dog ingen ting å si da Madrid gjør jobben i Málaga, og Barcelona har kun cupen igjen som en potensiell tittel. Forhåpentligvis kan Barcelona og Luis Enrique da gå ut med stil sammen.

Vurderinger

ter Stegen (4): Målene som tyskeren må plukke ut av buret er av det fine slaget, men ikke umulige å redde — skjønt vanskelige. Bidrar da Barca spiller seg ut av høyt press, og er ellers lite involvert.
Sergi Roberto (2): Er stort sett borte både fremover og bakover, inkludert på 0–1. Gjør like mye nytte i dusjen som på banen.
Marlon (4): At Barcelona spiller dårlig er ikke Marlon sin feil. Viser aldri fremragende stoppertakter, men spiller absolutt på nivå med resten av laget.
Umtiti (3): Bør være mer toneangivende, og ta kontroll i et forsvar som ikke er der de skal være på målene.
Jordi Alba (3): Er mer involvert enn sin backmakker, og kombinerer til tider med Neymar. Henger dog ikke med bakover, noe han forøvrig ikke er alene om.
Busquets (5): Har løst tingene sine fint i kveld, har prøvd å demme opp for fraværet av backene, og hatt noen fikse detaljer. Kan ikke lastes for dårlig form hverken forover eller bakover.
Iniesta (4): Har prøvd å strø om seg med fine pasninger med varierende hell. Klarer ikke sette preg på kampen, og klarer ikke gjøre mye med ballen selv om han har den mye.
Rakitic (2): Er helt borte i første omgang, og laget virker til å spille bedre da André Gomez kommer inn. Det er ikke veldig positivt.
Neymar (5 — BB): Er den eneste som kan sies å skape noe, og virker leken. Blir ikke avgjørende, da det er mer heldig at ballen spretter inn.
Messi (4): Argentineren ender opp med å score to mål, og avgjør kampen om gullskoen, men det er til tider ikke pent. Trenger to straffespark for å score, etter å ha brent alle sjansers mor. Ser mer ut som seg selv på sitt andre mål, men bør prege kampen mer og tidligere.
Suárez (3): Får målet sitt etterhvert, men brenner en uvant mengde med sjanser. Absolutt ikke imponerende av det som vansligvis skal være en av verdens beste spisser.

Innbyttere

André Gomez (4): Kommer inn i Barcelona sin beste periode, og gjør en helt ok figur. Greit nok bevegelig, og bidrar med sitt. Viker ikke som en spiller i verdensklasse, men igjen, hvem gjør det i kveld?
Paco (–): Får tjue minutter, men får ikke satt stort preg på kampen.