Luis Erique holdt i dag sin siste pressekonferanse før et ligaoppgjør som Barcelona-trener.
Utgangspunktet for den siste serierunden er enkelt: Real Madrid må tape for Málaga, mens Barcelona må slå Eibar. Alt annet leder til at de helhvite blir seriemestere. Enrique vet at laget ikke har spilt godt nok i år til å få avgjøre selv i siste serierunde.

— Det er ikke opp til oss selv, vi har ikke vært på et nivå for a avgjøre dette selv, noe som har vært situasjonen får våre rivaler tidligere. Vi vet at skillet mellom suksess og fiasko er lite.

Hovedsjefen, som tar farvel med La Liga for denne gang, ønsker ikke å bruke mye krefter på å fokusere mye på hva som skjer i den andre kampen.

— Vi kan ikke påvirke hva som skjer i den andre kampen, og vi må derfor fokusere på å slå Eibar og ikke noe annet. Gjør vi det kan vi tenke på hva som skjer i den andre kampen.

På spørsmål om et tidlig mål fra Barcelona ville legge mer press på Real i den andre kampen trodde ikke Enrique at dette hadde noe å si, men forsikret om at Barca vil kjempe til siste slutt.

— Vår oppgave er å hjelpe laget til å ta tre poeng. Om vi skulle få en gavepakke er det fantastisk, hvis ikke skal vi gratulere mesterlaget.

Har full tillit til Málaga

I Spania har det vært skrevet mye om Málaga går til kampen med et mål å vinne, eller ei. Klubbpresidenten er kjent for å holde med de hvite fra Madrid, samt at en klausul i Isco sin overgang mellom klubbene gjør at Málaga får 10 millioner euro ved La Liga-seier til Madrid. Tidligere Barcelona-spiller Sandro Ramírez har dog lovet at han skal mane alle sine medspillere til kamp. Luis Enrique vil ikke legge noe i avisenes skriverier.

— Jeg har tillit til profesjonaliteten til alle spillere og trenere i La Liga, Segunda, Segunda B og Tercera, og jeg lar alle tenke på sin egen jobb.

Barcelona sin egen jobb ser på papiret enkel ut, men det er verdt å merke at Eibar er inne i sin beste sesong noen sinne.

— Enhver motstander er tøff i siste serierunde. Eibar spiller for sin beste plassering i toppdivisjonen, og måten de spiller på, med stort press høyt i banen, vil skape vanskeligheter. Jeg har tro på at vi kan løse problemene de skaper, og at vi tar med oss tre poeng.

Blir å se på Camp Nou i fremtiden

Mye oppmerksomhet var naturlig nok rettet mot at dette blir Enriques avskjed med La Liga — ihvertfall for denne gang. Han ble blant annet spurt om det var trist å skulle slutte. Sjefen virket å ta situasjonen med fatning, på tross at han nå forlater en klubb hvor han har hatt suksess som både spiller og trener.

— Dette er en situasjon jeg selv har skapt. Jeg tror det er nødvendig og jeg mener at alt har sin tid. Jeg forsøker alltid å finne det positive i ting, og jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel. Jeg er veldig stolt av å være en del av historien. Tusen takk til Barca for mine åtte år som spiller og seks som trener. Jeg tenker ikke mye på at dette er min siste sesong, for jeg vil komme til Camp Nou ofte, hvor jeg som klubbmedlem har mitt eget sete. Dette er ikke et farvel, men på gjensyn.

Til slutt kom han med en melding som utvilsomt vil være populær blant klubbens styre og de som dyrker Barca sine røtter.

— Jeg anser meg ikke bare som en Barca-fan, men jeg har også en spesiell affeksjon for Catalonia.

PS: De to avgjørende kampene starter 20.00 i morgen, og kan sees på Viaplay og Viasat Sport (Barcelona – Eibar) eller Viasat Fotball (Málaga – Madrid).