Det ender 3-2 til Barcelona i en meget svak oppvisning på Camp Nou. Heldigvis brant baskerne en del sjanser, hvis ikke kunne det blitt stygt.
Barcelona startet i første gir i det som var en rar første omgang på Camp Nou. Real Sociedads taktikk funket utmerket, og det var gjestene fra Baskerland som startet friskest. De skapte de største mulighetene innledningsvis. Mikel Oyarzabal hadde tre muligheter i løpet av de første ti minuttene. Så våknet Barcelona. Så våknet Leo Messi.
Det starter med at Paco Alcácer drar luka på en Sociedad-spiller og spiller videre til Luis Suárez. Han finner så Messi, som legger ballen til rette og fyrer av en rakett. Raketten stopper ikke før den er plantet nede i hjørnet bak en sjanseløs Geronimo Rulli.
2-0 kommer etter godt angrep av Barca. Paco og Jordi Alba kombinerer fint, før ballen plutselig havner hos Suárez som skyter. Rulli redder, men ballen treffer Messi og går inn i det åpne målet.
Seks minutter senere er det svakt forsvarsspill av Barcelona. Marc-André ter Stegen får en hånd på ballen, men ballen havner i returrommet der André Gomes sover mer enn en full boms på torget, noe som gjør at han ikke får klarert. Iñigo Martinez får føre ballen og fyrer av et skudd som sklir innom ter Stegen før den treffer Umtiti i planeten og går inn. 2-1.
Bare minuttet etter ville igjen den argentinske trollmannen være med å skape mål. Denne gangen serverer han Paco Alcácer på strøkent vis. Angriperen gjør ingen feil og klinker ballen i hjørnet.
Ting skjedde fort på Camp Nou denne kvelden, for bare minuttet etter dette igjen, vi er da i det 44 minutt, så sørger den elegante Sociedad-kapteinen for 3-2 etter fint spill med Willian José. Barcelona går til pause med 3-2 ledelse, men forsvarsspillet er absolutt ikke godkjent.
Andre omgang bør rett og slett gå i glemmeboka ASAP. Real Sociedad styrte spillet de første 25 minuttene, og Barca-spillerne løp etter. Maks 2-3 pasninger innad i laget, og null løp. Spillere i pasningsskygge og generelt dårlig av laget. Elendig, blek, ubrukelig, tafatt er ord som kan oppsummere andre omgang. Barcelona vinner kampen 3-2 på grunn av Messis hjelp i første omgang.

Vurderinger

Marc-André ter Stegen 5: Flere viktige og bra redninger innledningsvis i første omgang. Holder Barcelona inne i kampen. Kunne kanskje prøvd å bokse ballen før baskernes første mål, men ellers ingenting han kunne gjøre med målene som ble sluppet inn. Mange pasningsfeil i den andre, og blir med når resten av gutta ønsker å spille svakt.
Sergi Roberto 5: Mye med offensivt, men mister posisjonen sin defensivt på grunn av dette. Bør kanskje finne en bedre balansegang. I andre omgang er hele laget mye svakere. Roberto hadde en fin pasning til Messi, men argentineren klarer ikke omsette. Sliter generelt på høyrebackplassen i dag.
Gerard Piqué 5: Redder Barca ved et par anledninger i første omgang, men har en del rotete plasseringer i den forsvarende biten av spillet. Roter en del i den andre, men er også smart og kynisk når han holder igjen en basker på slutten av kampen. Likevel langt unna nivået vi vet han har inne.
Samuel Umtiti 6: Litt det samme som stoppermakkeren. Blir malplassert et par ganger. Får ballen i planeten før baskernes første mål, og kan ingenting for det. Spiller ellers godt. Er mer stabil i andre omgang. Plasserer seg bra og gjør ting enkelt. Også Umtiti vet vi kan mye bedre.
Jordi Alba 6: Kombinerer fint med Paco på venstresiden, men sliter med det samme som Sergi Roberto. Nemlig å finne en balansegang mellom forsvar og angrep. Er viktig offensivt. Sliter litt mer i den andre, men blir mer med i spillet når Don Andrés kommer inn. Helt ok kamp av backen som ikke har fått all verdens med spilletid i det siste.
André Gomes 3: Skuffende førsteomgang. Virker nervøs. Flere feilpasninger, slappe returløp og hælflikker som ikke fungerer. Kunne avverget Sociedads første mål. Andre omgang ble langt i fra bedre. Katastrofalt dårlig av portugiseren som virkelig ser ut som et bomkjøp.
Sergio Busquets 5: Hjelper mye med defensivt. Noe som trengs sårt i årets utgave av Barcelona. Blir dratt luka på av Xabi Prieto. Kontrollerer ellers greit på midten, og er delaktig i et mål offensivt. Sliter som resten av laget med alt av det oppbyggende spillet i andre omgang. Jobber greit defensivt, men savner den gamle Busquets.
Ivan Rakitic 6: God i gjenvinningsfasen. Hadde det ikke vært for kroaten hadde ikke Roberto hatt mulighet til å bidra offensivt. Er nærmest reserveback fordi Roberto er borte. Viktig jobb av kroaten. Gjør den usynlige jobben, som kun han og Busquets kan. Er viktig defensivt i den andre omgangen når Roberto er ute å kjøre. Er også god offensivt. Burde muligens fått en goal. Grei kamp av kroaten.
Paco Alcácer 6: God kamp. Gode bidrag offensivt. Gjenvinner baller. Delaktig i Messis første mål, og får igjen av Messi som serverer han en påskeassist. Ble litt mer passiv i den andre omgangen, noe som forståelig nok skyldes at han er kamprusten.
Luis Suárez 6: Løper som en gepard på savannen. Får noen feilaktige frispark i mot seg, men er med i det meste som skjer offensivt. Assist på Messis første mål, og har skuddet som sørger for argentinerens andre. Er ikke like aktiv i den andre omgangen, selv om han jobber fælt. Kan så absolutt mye bedre.
Lionel Messi 8 BB: Er den vi kjenner. Viktigst offensivt. Redder Barca når laget virkelig trenger det. Løper når han må, og sparer krefter når han kan. To mål og en assist i første omgang. Nesten perfekt. Er relativt usynlig i andre omgang, men våkner når Don Andrés kommer inn. Bør putte et mål like etter pause. Gjør ikke så mye av seg og sparer krefter til Juve-kampen.
Innbyttere:
Andrés Iniesta 7: Kommer inn for en utrolig svak Gomes i det 69. minutt. Inntil da har baskerne styrt kampen, men etter Don Andres’ innbytte så våkner Barca – litt. Kapteinen strør pasninger og vender spillet fint ved flere anledninger. Burde startet kampen fremfor André Gomes.
Denis Suarez 6: Vil og vil, men får det ikke til. Det butter i mot, egentlig for hele laget. Denis er i hvert fall frisk og har pågangsmot, selv om det ikke går helt hans vei. Får for innsatsen.

Barcelona 3 – 2 Real Sociedad (Messi x 2, Alcácer – Selvmål, Xabi Prieto)