På dagens pressekonferanse ble Luis Enrique spurt om Barças form, Juventus og finalen i 2015, samt det flaue Málaga-tapet i helgen.
Innledningsvis fortalte asturianeren at laget hans først og fremst må spille god fotball, og at Juventus sine tall for sesongen er glimrende så det blir selvsagt en stor utfordring.
På spørsmål om endringer i Juventus-laget siden sist de møttes, uttalte Lucho:

–De har et veldig likt lag. Noen spillere har forlatt de, men andre har kommet inn. Stallen er sterk og de er en godt samlet enhet. Om de er svakere eller bedre enn i 2015 er vanskelig for meg å svare på, kanskje det spørsmålet bør stilles til deres trener?

Minnene fra 2015-finalen, formkurver og seriekampene

Lucho ble selvsagt minnet på finaleseieren over «den gamle dame» i 2015, og spurt om hva han husket fra den finalen:

–Jeg har kun gode minner fra den kampen. Det som hendte der har derimot ingenting med morgendagens kamp å gjøre. Både Juventus og Barça er i god form og vi håper selvsagt begge å nå semifinalen.

Når helgens forsmedelige tap for den stadig groende nemesis Málaga, ble tonen mindre lystig:

–Jeg tror ikke tapet i helgen vil påvirke laget. På dette stadiet i turneringen, vel vitende om kampens betydning, er spillerne mer enn kapable til å håndtere hva som måtte dukke opp.

Deretter fikk han spørsmål om hvilket av Barça-lagene fra henholdsvis Sevilla-kampen og Málaga-kampen vi ville se mot Juventus, hvorpå Lucho svarte kategorisk:

–Det var det samme laget. Begge kampene var gode. Vi var gode også mot Málaga, men resultatet var svært urettferdig. Vi var det klart beste laget, men i fotball kan selv de minste feil koste dyrt. Vi fortjente virkelig å vinne mot Málaga, kanskje enda mer mot Sevilla, men som profesjonelle kan vi ikke fly rundt som gale og slå hodet i veggen hver gang vi taper en kamp.

Om «La remontada», morgendagens motstander og egne spillere

På spørsmål om hvorvidt han anså 6-1-smadringen av PSG som en advarsel til fotball-europa, svarte han i kjent stil:

–Nei, vi baserer oss ikke på tidligere resultater. Det gjenstår åtte lag i kvartfinalene og det hele avgjøres av hvem som spiller den beste fotballen, hvem som best utnytter motstanders feil og gjør ting rett i begge ender av banen.

Lucho henviste nok en reporter til Juventus’ sjef Allegri for spørsmål vedrørende den italienske storklubben, men var klar på at Barças intensjoner som alltid er å dominere, og forhåpentligvis vinne kampen fra start av.
Så kom spørsmålet de fleste kanskje ventet på, og trolig Lucho helst skulle vært foruten, nemlig om situasjonen rundt publikums»forhatte» Gomes og hans (manglende) selvtillit, og hvorvidt han starter i morgen:

–Selvsagt kan det være han spiller, men jeg syns det er patetisk at dere indivualiserer tap på én eller to spillere. Jeg vil derfor forsvare mine spillere, og jeg syns det er en skam at dere ikke innser at dette er en lagsport. Slike ting (selvtillitsmangel) skjer i toppfotballen, men jeg gjentar at jeg syns kritikken er urettferdig og ufortjent. Selvsagt må vi alle forbedre oss, men å plukke ut enkeltspillere og kritisere dem for tap er skuffende.

På spørsmål om Busquets karantene og Neymars mulige ekstra karantene som gjør at han trolig går glipp av El Clásico, svarte sjefen følgende:

–Busquets er en nøkkelspiller for oss, men vi har flere som kan dekke for han. Det er ikke uvanlig at spillere plukker opp en del kort i slike turneringer og etter hvert risikerer karantener, og vi har flere spillere som kan spille i hans posisjon.

–Jeg har en kanonkamp i morgen, så la oss snakke om den. Andre ting (Neymar-saken) ønsker jeg ikke å bruke tid på nå.