Første hjemmeseier siden Titos bortgang kunne holdt La Liga i live for Barça. Uheldigvis gikk det ikke slik da Getafe kom på besøk.

Sol og følelser

Det hele begynte med et minutts stillhet for Tito i solfylte Barcelona. Barça hadde kontrollen på kampen men klarte ikke finne frem til mål. Det snudde dog i det 22. minutt da Lionel Messi satt ballen elegant i mål etter bra forarbeid av Dani Alves. Getafe fikk senere en utligning og det ble mye krangel ettersom dommer og linjedommer ikke var helt enige. 1–1 uansett til pause.

Treg andre omgang

Andre omgang fortsatte i samme tempo. Noen gode muligheter men de endte enten på keeper eller over mål. Cesc kom inn etter 66 minutter og det var alt som trengtes for at Alexis skulle sette in 2–1. Lykken skulle komme 15 sekunder før slutt for Getafe da Lafita igjen scoret utligningen. 2–2 ved slutt og La Liga, og resten av sesongen, er over for Barcelonas del denne gang.

Spillervurderinger

• PINTO (6)
    Bokser vekk ballen i en corner. Usikkert om han kunne bidratt mer på målet i mot siden det var stor forvirrelese rundt scoringen.
  • DANI ALVES (5)
    Taper veldig mange baller, men treffer endelig på en kryss som treffer Leo Messi perfekt. Bommer på en hodescoring etter fin cross fra Messi.
  • BARTRA (3)
    Fristende å gi stryk. Har god kontroll og gjenvinner ballen til tider, men er spilleren som lar inlegget komme 15 sekunder før slutt.
  • MASCHERANO (5)
    Gode involveringer tidlig. Klarerer til corner. Sen takling etter å sklidd fra ballen, resulterende frispark ender i mål etter at Javi må forklare reglene til dommeren. Byttet ut for Cesc.
  • ADRIANO (4)
    Har noen gode muligheter i første omgang og er god offensivt og defensivt i dag. Bartras feil, men Adriano burde markert inlegget som kom på slutten.
  • BUSQUETS (9)
    Et monster i midtbanen. Har en del gode gjenvinninger og spiller ballen frem. Er sammen med Xavi grunnen til at forsvarerne slapper av. Har en perfekt takling som gjenvinner ballen og setter spillet i gang.
  • XAVI (6)
    Tilrettelegger meget godt og holder liv i spillet til Barcelona. Ingen superballer men spiller en godkjent kamp. Blir satt i skyggen av Busquets og byttet ut med Song.
  • INIESTA (6)
    Er med fremover og spiller til Alexis, men med en svak første omgang. Kvikner til i andre omgang og skaper mange muligheter. Det er dog i den neste fasen spillet svikter for FCB i ettermiddag.
  • PEDRO (4)
    Svak kamp av vingen. Får tilrettelagt mange sjanser men roter seg bort og er ineffektiv generelt i angrep i dag.
  • MESSI (7)
    God ball til Adriano tidlig i kampen. Scorer etter perfekt servering fra Dani Alves. Tilrettelegger for Pedro noen strakser senere. God kontroll på et miniraid og prøver å spille frem Pedro igjen. Lærer Dani hvordan man skal crosse
  • ALEXIS (5)
    Mister ballen og skaper veldig lite i løpet av kampen. Er godt plassert og får avsluttet Pedros skudd i andre omgang som førte Barcelona tilbake i ledelsen.

Innbyttere

• FÀBREGAS (6)
    Kommer inn og finner seg til rette i midtbanen. Er delaktig i 2–1-målet og strør ut noen fine pasninger.