Selv om vi kun skriver midten av mars på kalenderen er ryktene allerede i full kok angående potensielle sommeroverganger til FC Barcelona.
Til tross for at særdeles mange av ryktene må tas med en god bøtte salt så hindrer ikke det medier og ulike forum å spekulere vilt i hvem som kommer inn dørene på Camp Nou når transfervinduet åpner til sommeren.
I tillegg en rekke Barça-spillere ryktet ut av klubben, både som i et ledd for å finansiere nye kjøp, men også for å trimme unna litt overflødig vinterspekk. Av spillerne som oftest ryktes ut av klubben er Arda Turan. Tyrkeren har, tatt spilletiden i betrakning, hatt en meget god sesong for Barça og er lagets beste og mest effektive backup for Neymar på venstresiden. Kineserne med monopol-penger derimot ønsker å lokke skjeggpryden østover og er villige til å kaste sekkevis av grunker retning Catalunya for å få overgangen i boks.
En spiller som etter alle solemerker forsvinner ut dørene for godt til sommeren er Thomas Vermaelen. Belgieren som ble hentet fra Arsenal (i rullestol?) og som knapt har spilt for Barça, og som nå er på utlån til AS Roma, der han heller ikke spiller mye. Med seg ut fra Camp Nou får han trolig med seg stoppermakker Jérémy Mathieu som til tross for et par gode enkeltkamper neppe vil være en betryggende reserve å slenge innpå i all overskuelig fremtid.

Hva så med selveste «legenden»?

Douglas Pereira dos Santos har gradvis gått samme veien som Niklas Bendtner gjorde i Arsenal, altså blitt en slags kultfigur som både høster tilnavnet «Lord» og «Legenden» på både nasjonale og internasjonale forum. Mannen som utvilsomt ble hentet av alt annet enn sportslige grunner har vist seg vanskelig å bli kvitt, og høster stadig fruktene fra Barcelonas lønnskasse, men nå ryktes det at nok er nok. Hvilken klubb vil i så fall være interesserte i å hente den Sporting Gijón-utleide høyreflanken og til hvilken sum?
Videre spekuleres det i at flere av de nyinnkjøpte spillerene som ikke har blomstret i Barça-drakt får svingdøra i sprettrompa på vei ut dørene allerede til sommeren. Blant de heteste ryktene er André Gomes og Francisco «Paco» Alcácer som vel trygt kan sies å ha skuffet i sine første sesonger for FC Barcelona!? Derimot er de begge relativt unge, og hvem vet hvordan en ny trener vil slå ut på utviklingen til de to?

Lever Barças sportssjef Robert Fernández i slow-motion?

Klubbens sportssjef har utrolig nok kommet til den konklusjonen at vår alles kjære Thiago Alcántara do Nascimento er en glimrende spiller, først denne siste uken. Etter å ha sett gullkalven i aksjon mot Arsenal på Emirates mener nå Fernández at Thiago bør hentes tilbake, nyheter som selvsagt gleder de fleste med Barça-hjerte, men som samtidig nesten er ufrivillig komisk. Bayern München-midtbanegeneralen har fått mye spilletid og utenom et stygt skadeavbrekk har han vært blant tyskernes beste i et (tidvis) meget sterkt mannskap.
Det er ingen tvil om at Barça må gjeninnta midtbanen ved hjelp av en storsignering til sommeren, og da nytter det ikke å lete på hylle 2 eller 3. Den grusomme skaden til Aleix Vidal (som endelig begynte å skinne i Barça-drakt) satte igjen HB-plassen øverst på lista når det gjelder behov for forsterkninger. Vi fans har tidligere måttet gru-lese oss gjennom rykter på rykter med navn som gir alt annet enn optimisme, men i senere tid har det blitt fornyet vann på Hector-mølla. Tidligere La Masia-gullgutt og lynraske Hector Bellerín var sist sesong og i høst blant Arsenals soleklart beste spillere og kanskje Premier Leagues beste høyreback. Derimot har han både latt håret gro og intensiteten og formen svinne det siste halvåret og muligens kan det være et ledd i forhandlingen slik at overgangen til barndomsklubben går mer smooth?

Marco – Polo! Marco – Polo!

Neida, det er ikke den handelsreisende oppdageren fra 12/13.-århundre vi tenker på, men selveste Marco Verratti. Den italienske Xavi (beskrevet blant annet av Xavi selv) har herjet på midtbanen til PSG de siste sesongene og på Parc des Princes ydmyket han regelrett garvede Barça-stjerner som Rakitic, Busquets og Iniesta. Den kortvokste terrieren har glimrende teknikk, overblikk, pasningsfot og forståelse av spillet, og er i tillegg en sterk ballvinner til tross for at han kun er 165cm høy. Det meste er skrevet i media om hans potensielle overgang til Barça, og til tross for både bekreftelser og avkreftelser er dette et av vårens mest spennende rykter. Kanskje fikk han et lite «nudge» i riktig retning etter den sensasjonelle snuoperasjonen på Camp Nou nylig?
Et annet smått sensasjonelt rykte som nylig fikk fart på seg, dog via svært usikre franske kilder, er at Angel Di Maria (hysjeren) skal være aktuell for en overgang til Barcelona (!!) Man må vel nesten til den spanske hovedstaden for å finne spillere som er mer upopulære blant Barça-fansen enn den magre argentinske driblefanten. Kvaliteter besitter han jo som kjent i fleng, men en historie i erkerivalens hule og en rekke kontroversielle situasjoner gjør vel neppe denne overgangen mer sannsynlig?

Diverse rykter

Portos lovende unggutt Diogo Dalot (må ikke forveksles med Wonderwoman Gal Gadot) anses som en potensiell arvtager på høyreback, men en skyhøy pris og det faktum at gutten knapt har førstelagsfotball å vise til skremmer Barças speidere. João Pedro Cavaco Cancelo er en annen aktuell kandidat på høyreback, men Valencia burde vel snart være lei av å robbe den katalanske banken? Det har også blitt hvisket på kontinentet om at Barça muligens vil hente tilbake Oriol Romeu (Southampton) til å bekle en midtbanerolle eller Cedric Soares (Southampton) som backup på høyreback.
I tillegg nevnes til stadighet de unge talentene Yerry Mina (22 år – Palmeiras) og Vinícius (José Paixão de Oliveira) Júnior (16 år – Flamengo), selv om disse trolig ville blitt regnet som forsterkninger av B-laget til å begynne med.
Hva så med Coutinho, Isco, Dembele, Belotti, Azpilicueta, Cedric, Dybala, Mbappé og alle de andre ryktene? Sannsynligvis ikke, men hvem vet med dagens styre og deres (vaklende) historie rundt spillersigneringer? Og hva med Özil? 🙂