Etter en fantastisk snuoperasjon på onsdag i Champions League, var det tilbake til hverdagen, nemlig La Liga, mot et strevende bunnlag, Deportivo. Men det var Barcelona som skulle streve til slutt.
Barcelona har ballen store deler av starten av første omgang, men selv etter femten og tjue spilte minutter var det fortsatt ingen store sjanser. Spillerne hadde relativt god kontroll og viste til tider lagspill med gode pasninger med en dryss selvtillit, men innleggene er ikke bra nok og da må en skåre på andre måter. De spiller med en 3-4-3 formasjon, der Neymar, som denne gangen er ute med skade, pleier å være en veldig viktig brikke. Etter 25 spilte minutter prøver Suárez x2 på kontring, uten noe hell. Det har begynner å regne intenst på Riazor, noe som påvirket spillet til begge lag en stund.

Tam første omgang

Først etter 26 minutter får Barcelona sin første store sjanse, der Suarez treffer keeper med head-førsøket sitt. To minutter senere får Barcelona utdelt frispark, men denne ballen plukker Deportivos keeper lett opp. Busquets sender en nydelig pasning i retning Sergi Roberto. Roberto kommer seg forbi to spillere, men for usikker og ser etter Suárez for en avsluting. Dessverre ser keeperen nervøsiteten og plukker ballen da Roberto sender den mot Uruguyaneren. Deportivo kommer fremover etter 39 minutter og Mascherano roter til en klarering som gjør at Deportivo kommer til ballen med et godt skudd som Ter Stegen redder. Under minuttet senere er det hjørnespark, der Ter Stegen er helt alene i jobben og ikke klarer oppgaven. 1-0 til hjemmelaget etter en veldig rotete situasjon, der en gjerne har lyst å skylde på den glatte banen, men det var mangel på innsats.

Starter med mål

Tilbake på gresset har Barcelona fått noen beskjeder fra Enrique. I minutt 47 kommer nemlig Luis Suárez med en aldeles suser av ett spark og stillingen er 1-1. Deportivo er farlige noen minutter senere, da de kommer i god fart fremover og sender pasning fra høyre side inn mot midten. Der hadde Ter Stegen vært hjelpesløs, men heldigvis når ikke Deportivo-spilleren frem til ballen. Returen blir klarert. Etter nesten en time blir Gomes og Arda byttet ut til fordel for Iniesta og Rakitic. Denis Suárez kommer til en god sjanse, men keeperen har god kontroll på ballen. Det er tydelig at det er en spiller som er savnet på banen. Vår nummer elleve, med sine fantasifulle forsøk, triks og finter hadde vært fin å ha når kampen vipper mot et lag som burde være enkle å slå. Men Deportivo har mye å spille for, og gir seg ikke før de setter inn 2-1 etter 74 minutter. En skulle ikke tro at dette er samme laget som vant 6-1 mot PSG samme uka, men det er det dessverre. Det var nok aldri ett hjørnespark, som var det Deportivo skåret på, men å klage i ettertid er allerede forsent. Paco kommer inn for Denis etter 75 minutter. De siste femten minuttene er det sjanser til begge lag, der Suarez er nærme en utligning. En fantastisk uke ender skuffende da Barcelona taper alle tre poeng i en kamp som burde vært ganske sikker. Konstrastene er store mellom dagens la liga kamp og Champions League kampen tidligere denne uken.

Vurderinger

Ter Stegen (6): Mister ballen på første målet i en viktig situasjon, er dog ikke bare tyskerens feil at dette blir mål. Kommer med hele sju svært avgjørende redninger, men det var ikke nok til seier og de to målene han og resten av laget slipper inn drar ned karakteren idag.
Piqué (7) BB: Han tar lederrollen i forsvar, er overvåken, og rask til å markere motstanderen og støtte resten av laget.
Sergio (6): En balansert spiller både defansivt og offensivt. Fokuserer spillet sitt vertikalt, mest sannsyneligvis for å lokalisere den markerte Messi.
Denis (6): Var ei viktig rolle i målet til sin bror av en annen mor (og far), Suarez. Spiller generelt bra til tross for lite spilletid i tidligere kamper – dessverre ikke nok til å vinne dagens kamp.
Arda (5): Turan jobber hardt for laget, men manglet samspill med Luis og Messi. I andre omgang var han så og si usynlig og ble byttet ut til fordel for Iniesta.
Suárez (6): I første omgang hadde han få sjanser til å avslutte på mål. Han startet dog andre omgang bra med en rakett av et mål. Han jobbet hardt, men det var ikke nok idag.
Messi (5): Lite delaktig i første omgang, da Deportivo sitt forsvar var svært våkne. Litt mer på ballen inn i andre omgang, men mister ballbesittelse oftere enn det vi er vandt til. Virker sliten, heldigvis en hel uke til neste kamp.
Mascherano (6): I ein 3-4-3 formasjon ble Mascherano flyttet til høyre centerback posisjon, noe han taklet greit. Han var sikker bak og støttet laget – dette ble dessverre ikke reflektert i dagens resultat.
J.Alba (5): Då angrepsspillet til Barca var fokusert på høyre siden, så var Alba mindre delaktig offansivt. I forsvar var det både oppturer og nedturer. Han er sikker til tider, men Alex Bergantiños blir for sterk og skårer Deportivo sitt andre mål.
Roberto (6) Viste seg selv som en verdig wild-card spiller, god forflytting og søkte dei riktige romene fra starten av. Det dabber av inn i andre omgang, lette baller blir fomlet vekk.
Gomes (4): Positiv, delaktig og intens start fra Gomes – noe som gikk fort over. Kan tyde på ein mangel av selvtillit til å ta risker og utfordre Deportivo forsvaret. Dette fører til bytte i starten av andre omgang, Rakitic inn.
Rakitic (5): Hadde vanskelig for å finne sin plass da han ble byttet innpå etter en time. Fikk ikke bidratt mye den siste halvtimen.
Iniesta (5): Kommer på etter en time og kapteinen får hjulpet laget minimalt.
Paco (5): Fikk spille knappe tretten minutter av kampen og fikk ikke utgjort noe betydningsfullt.