Barcelona maltrakterte Celta Vigo i en kamp som viste seg å være en svært viktig oppvarmingskamp før onsdagens oppgjør mot PSG.
Barcelona var i storform under lørdagens kamp mot Celta Vigo, en kamp som skulle vise seg å stå igjen som sesongens klart beste prestasjon fra laget sin side. Det startet med 2-0 de første 45 og i andre ballet det på seg med både 3, 4 og 5-0 hvor også Umtiti noterte seg på scoringslisten for første gang. MSN-trioen var i lekent humør da de direkte smadret Celtas hester.
5-0 og velkommen til PSG på onsdag.
Vurderinger:
Ter Stegen (7): Målvakten har lite å gjøre når angrepet er det beste forsvar, og får svært lite vurderingsgrunnlag de første 45. Men siden hans sterke prestasjoner i det siste har skapt gode overskrifter, så fortjener han en god start-karakter.
Roberto (6): Ikke helt der oppe i kveld.
Pique (7): Kontrollert de første 45, ikke særlig mye med i starten av kampen da mesteparten skjer på motsatt side.
Umtiti (8):: På lik linje med Pique har Umtiti svært lite å foreta seg i første omgang, men er best når det gjelder. Skaffer seg et fint mål i andre.
Jordi Alba (6): Kontrollerer venstresiden, selv om at han lite å gjøre i angrep da Neymar sto på som mest.
Rakitic (7): Ikke like mye involvert i første omgang som sin sidepartner, Rafinha, men er hurtig i sin egen tankegang da han plasserer ballen mellom beina til Celta’s målvakt i andre omgang.
Busquets (8): Blekkspruten blekker motstanderne på sitt vis i kveld og får seg en god oppvarming før kampen mot PSG.
Rafinha (7): Sammen med Neymar er Rafinha også sterkt involvert i starten av kampen, og involverer seg lovlig mye i angrep i starten. Blir ikke særlig så god uttelling, men brasilianeren har tydeligvis sovet godt i natt.
Messi (10 BB): Kontrollert av argentineren i starten av kampen og kommer seg til en halvfarlig sjanse 13 minutter inn i kampen, uheldigvis får keeper hånd på den. Får seg et uheldig tråkk i det 16. minuttet og ligger delvis nede, men reiser seg raskere enn lynet selv – denne kampen skal Messi ikke gå glipp av! Eksploderer når telleren viser 24. minutt og leker seg forbi den “kinesiske mur” før han på elegant vis noterer seg med kveldens første. Ikke bare slår han på “tråden”, men i andre omgang legger han sitt andre kort i kabalen slik at tabellen viser 5-0. Et farlig signal i retning PSG-leiren.
Suárez (7): Uruguyaneren fortsetter som før og kopierer seg selv (Tunnelen på D. Luiz) idet han inviterer Celta-forsvareren på tivoli før spilte 20. Lykkes, dessverre, med sin stolpeteknikk og er naturligvis svært glad for at Messi også ønsker å være med på stolpeleken.
Neymar (9): Lovende start av brasilianeren. Svært beklagelig at de andre ikke henger helt med på kontringsløpene hans, ellers ville de vært svært nære flere mål allerede åtte minutt inn i kampen. Slurver dog med presisjonen i pasningene. Dog er Neymar ofte involvert i de fleste sjansene som skapes hos Barcelona og belønnes derfor med en kjempe-godkjent karakter idet undertegnede analyserer og skriver. Løftes mentalt opp av Messi sitt vakre mål-løp og er selv nære å kopiere sin lagkamerat. Chippe-formen til Neymar holder seg og brasilianeren løfter seg ytterligere oppover idet han injiserer magien i mål-åren. 2-0 og således et godt utgangspunkt før andreomgang.
Innbyttere:
Iniesta (6): Byttet inn for Sergi Roberto.
Mascherano (6): Byttet inn for Busquets.
D. Suarez (6): Byttet inn for Neymar.