Barça leverer en fin opptreden mot et svakt Sporting Gijón.
Et svært svekket Sporting Gijón sparker kampen i gang, men sliter veldig med å holde i ballen. Barcelona dominerer og etter bare knappe ni minutter får Messi en bakromspasning fra Mascherano som han enkelt header i bue over Sportings keeper og i mål. Like etterpå finner Neymar en luke og stikker ballen gjennom til Luis Suárez som prøver seg på mål. Ballen går via en kumlete Gijón-spiller og i nettet. 2-0 etter bare elleve minutter på klokka!
Selv med rød-blå dominans greier bortelaget å få inn en redusering, og det etter 21 minutter. Sportings Alvarez sender ballen forbi Ter Stegen og i stolpen, på returen kommer Carlos Castro og setter inn 2-1. Ikke mange minutter sener legger Raki inn og Sporting-forsvarer Babin klarerer med en heading. Ballen ender hos El Pistolero som svarer med et dunder av en volley. 3-1 til Barça etter 27 minutter. I de siste minuttene før pause har hjemmelaget god kontroll og går til pause med tomålsledelse.
Ikke lenge etter at andre omgang blir blåst i gang kommer Barças fjerde. Messi plukker opp ballen og spiller den ut til Alcacer som hamrer inn sitt andre for sesongen. Ti minutter senere er Leo nærme sitt andre for dagen da han glamorøst fra 18 meter prøver å «chippe» et frispark på mål, men ballen treffer krysstanga.
Like etter Messi har forlatt matta får Barcelona frispark til høyre utenfor 16-meteren. Neymar får æren og hamrer ballen inn i nærmeste på mirakuløst vis. 5-1 til hjemmelaget etter 65 minutter. Katalanerne totaldominerer og kontrollerer inn tre poeng. Like før slutt vil Rakitic være med på leken og hamrer inn 6-1 fra spiss vinkel. Med det sikrer Barcelona seg seieren og henger fortsatt etter hovedstadslaget i kampen om liga-trofeét.
Vurderinger:
Ter Stegen (6): Den tyske målvakta har ikke en veldig travel dag på jobb. Etter 21 minutter sender Alvarez ballen forbi Ter Stegen og i stolpen. Lærkula returner rett i føttene til Carlos Castro som enkelt kan sette inn reduseringen. Kan ikke direkte klandre tyskeren for målet imot da forsvaret i større grad må ta det på sin kappe. Har en flott redning like før førsteomgangen blåses av. Har en svært rolig andre omgang, der de fleste involveringene hans er med beina. Veldig grei kamp av Ter Stegen.
Rafinha (7): Unge Alcantara har fått rollen som høyre ving-back i dag og viser seg frem tidlig i kampen med et skudd like utenfor mål. Tar mye initiativ fremover i banen og kan nesten sies å ha mer en høyreving-rolle enn back-rolle. Blir byttet ut etter 73 minutter til fordel for Sergi Roberto. Alt i alt meget bra kamp av Rafinha!
Mascherano (7): Endelig er den argentinske maskinen tilbake fra skade og det virker ikke som han har mistet touchen. Leverer en bakromspasning av Xavi-kvalitet til Messi på 1-0. Viser god kontroll bakover og har noen susende taklinger få andre er i stand til å greie.
Umtiti (6):: Det blir lite å styre med bakover for franskmannen. Fikser sakene sine greit og spiller trygt og godt. Fin match, mot en svært svak motstander
Jordi Alba (6): Den kvikke spanjolen er litt overalt på banen i dag. Løper mye og bidrar oppover i banen. Ingen blemmer og ingen magiske involveringer, men fortsatt en god match for Alba.
Rakitic (7): Kroaten gjør en fin match. Har et par skudd som slettes ikke er ufarlige, men de stryker like utenfor. Bidrar offensivt med stikkere og innlegg, men mye treffer eller stoppes av bortelagets spillere. Løper som vanlig mye og dekker mye rom på midtbanen. Får til slutt hamret inn fra spiss vinkel sitt første og Barças sjette mål for kvelden.
Busquets (6): Busi er ikke veldig fremtredende og det første han egentlig markerer seg for er at han ikke greier å følge løpet til Alvarez, noe som leder til Gijóns 2-1-scoring. Kommer seg litt etter dette og spiller enkelt og greit. Er flink til å holde på ballen og fordeler pasninger rent og ryddig. Leverer noen tekniske detaljer som vekker frem minner om en Busquest i toppform.
Denis Suárez (6): Ikke den beste kampen jeg har sett av unggutten. Finner ikke helt sin plass på midtbanen kan det virke som. Det skal sies at han ikke gjør noen store blemmer, men mye blir litt halvhjerta og uten baktanke. Har dog et par fine involveringer og fine tekniske detaljer.
Messi (9): Starter kampen med et litt spesielt mål kan man si. Lurer forsvarsrekka til Gijón og får umarkert headet ballen i bue over bortelagets keeper og i mål. Må gi mye av æren til Mascherano, for makan til pasning skal du lete lenge etter. Er veldig frisk og rask og er sentral i det meste som skjer offensivt. Stjeler ballen i forkant av 4-1 og sender den til Paco som fikser biffen. Prøver seg på et ganske sleipt frispark like før timen spilt, men ballen treffer 90-gradern og spretter ut. Blir byttet ut til fordel for André Gomes etter 60 minutter.
Suárez (8): El Pistolero er mannen bak 2-0, men æren skal Sporting Gijóns Joan Rodriguez få. Har flere gode sjanser og er flink til å ‘time’ løpene sine. Etter 27 minutter får han hamret inn sitt andre for dagen. På volley dundrer han den hardt og konsist i nettet. Med ett og «et halvt» mål takker uruguayaneren for seg og inn etter pause kommer Paco.
Neymar (9BB): Brasilianeren markerer seg tidlig i kampen med en målgivende pasning. Finner en ytterst liten luke og sender ballen gjennom der ‘ingen skulle tru at nokon kunne bu-. Suárez er på andre siden og med hjelp fra Sportings «utrolige» forsvar settes Barças andre inn. Brassen setter på ganske mirakuløst vis inn et frispark etter 65 minutter. En kunstverkscoring og 5-1 til hjemmelaget. Leker seg på matta og irriterer på seg flere Gijón-spillere med det fotball alle elsker; nemlig sambafotball.
Innbyttere:
Paco Alcacer (7): Blir byttet inn til andre omgang og markerer seg etter få minutter på matta. Får ballen av Leo og setter den enkelt bak bortelagets keeper Ivan Cuellar. Viser seg fra en mye bedre side denne kampen enn tidligere og kan være fornøyd med sin prestasjon, selv om han kunne vært litt tørstere i noen situasjoner.
André Gomes (5): Portugiseren blir byttet inn til fordel for en strålende Leo Messi etter timen spilt. Får dog ikke vist all verden til ferdigheter da kampen allerede er drept når han kommer inn. Det blir en helt grei kamp av Gomes.
Sergi Roberto (5): Kommer inn for en meget frisk Rafinha etter 75 minutter spilt. I likhet med Gomes var kampen så godt som død når han kom inn, så det blir ingen store situasjoner i hverken positiv eller negativ grad man kan ta spanjolen på. Grei match av Sergi.