Luis Enrique føler seg i toppslag skal vi tro hovedpersonen selv, før oppgjøret med barndomsklubben.
Barcelona-treneren stilte i dag opp til den sedvanlige pressekonferansen dagen før en kampdag. Det ligger an til en travel uke i Catalonia, ettersom laget har to hjemmekamper i ligaen. Og det på kun fire dager. Sporting Gijón har nylig skiftet trener, og Enrique tror det kan by på problemer.

— Sporting er et farlig lag. De kjemper for å unngå nedrykk og tiden renner ut for å berge plassen. Lag som bytter trener har alltid det samme målet om a søke etter nye alternativ (å gjøre ting på, red.anm.). Vi vil se at de kommer til å ha en annen tilnærming til både angrep og forsvar.

Det er ikke bare en hektisk uke i vente. Den blir også noe spesiell for Enrique, som gikk gradene i Sportings akademi. På lørdag kommer Celta Vigo til Catalonia — laget Enrique trente før han tok over spakene på Camp Nou. Han forsikrer likevel at prioriteringene er på plass.

— Jeg har vært Sporting-fan siden jeg vokste opp, og jeg håper alltid på det beste for dem, men i morgen ønsker jeg meg tre poeng. Det er en nøkkelkamp for våre mål om å forbedre posisjonen vår, og å unngå poengtap. Nøkkelen blir å være effektive i forsvar og i angrep. Vi må fortsette mentaliteten om at vi ikke kan avgi poeng.

Med forrige helgs kamp mot Atlético Madrid friskt i minne fikk treneren flere spørsmål om kampen i Madrid. Flere lurte på om man kan se antydninger til en stilendring hos de blårøde, noe Enrique ikke var avvisende for.

— Vi så hvor vanskelig kampen var, mot et lag som spiller direkte, og er blant de beste i Europa, og det var utvilsomt tre viktige poeng for målet vårt om å holde trykket oppe. Jeg liker 3-4-3, og det er en mulig formasjon med tanke på andre kamper.

Resultater er alfa og omega for trenere

Grunnet Barcelonas posisjon i La Liga under store deler av sesongen har presset vært stort på Luis Enrique. Med Valencias seier over Real Madrid nylig er kampen om La Liga mer åpen, men tapet i første kamp mot PSG har utvilsomt bidratt til tingenes tilstand. Enrique vet at man må få resultater, men insisterer på at han føler seg i slag, og påpeker at ingenting er avgjort enda.

— Jeg føler meg kanonbra, det er det beste adjektivet for å beskrive hvordan jeg føler meg i dag. Til syvende og sist er det resultater som avgjør hvordan trenere blir bedømt. Det er det viktige for alle trenere og det samme gjelder for meg som de to forrige trenerne før meg. Vi må vente til slutten av sesongen før vi får vite karakteren til laget, og ikke minst til treneren.

Med tanke på skader virket sjefen optimistisk, da Mascherano og Arda har sluttet seg til troppen, og han kunne fortelle at de i morgen vil få vite om laglegene gir de grønt lys for spill. Det ble også spurt om Messi, og hvorvidt laget er avhengig av argentineren.

— Han er den beste i verden, og det er normal å være avhengig av han. Forhåpentligvis kan vi fortsette å være avhengig av han i mange år fremover.