[Eibar 0 – 4 Barcelona] Det begynte tøft, men Barcelona hentet til slutt inn en solid seier mot Eibar. Her er referat og vurderinger fra kveldens kamp.
Kampen startet ganske så bekmørkt med at Sergio Busquets måtte gå av før ti minutter spilt med skade. Eibar startet kampen med å presse ganske bra og midtbanen til Barcelona klarte ikke å holde tempoet. Marc André ter Stegen hadde mange gode redninger og bidro til at Barcelona holdt nullen ut kampen. Denis Suárez fikset ledelsen bare ti minutter før pause.

Ned til 2.-gir

Med ledelsen et faktum skrudde Barcelona ned tempoet litt. Messi og Suárez kom seg raskt på scoringslisten og hjemmelaget mistet mye av futten de hadde før pause. Bare to minutter før kampens siste fløyte gikk, scoret Neymar også. Dermed tar Barcelona med seg tre poeng hjem fra Baskerland denne gangen også.

Vurderingene

Ter Stegen 8: Får en travel vakt på jobb ettersom forsvaret, midtbanen og til dels angrepet ikke klarer å holde på ballen i mer enn fem sekunder. Virker dog sikker og trygg på alt som kommer hans vei store deler av kampen. God i utspill i tillegg til sine mesterfulle redninger.
Roberto 5: Mister ballen ved flere anledninger og virker ikke til å være i sin beste form for tiden. Gjør ingen altfor store feil, men bidrar ikke spesielt til noen gode angrep heller.
Umtiti 7: Av de to midtstopperne er Umtiti den soleklart sterkeste i kveld. Starter litt trengt, men vender seg raskt til at det blir en travel dag på jobben. Rydder greit opp i det meste han får mot seg.
Mathieu 4: Virker ikke til å helt ha kontrollen der bak. Blir løpt i fra flere ganger og får ikke til så mange gode klareringer. Kunne pådratt seg et par unødvendige gule kort.
Alba 5: Virker tryggere enn Roberto og Mathieu i kveld og håndterer presset fra Eibar litt bedre, men fremdeles kommer det for mange muligheter til for hjemmelaget. Vinner noen frispark for Barça, ellers relativt rolig i kveld for Jordi.
Rakitic 4: 100% anonym store deler av førsteomgangen. Klarer ikke å slenge sammen så mye som to pasninger på rad og mister konstant ballen til Eibars raske kontringer. Får mer kontroll senere i kampen når han tar over rollen til Busquets, men fortsatt ikke i nærheten av sin beste form.
Busquets U/A: Går av før det er spilt ti minutter.
Arda Turan 4: Blir ikke så effektiv på midtbanen . Er ganske anonym han også i angrep i kveld. Kommer med et par brukbare pasninger som ikke følges opp, men ellers ikke en trussel for Eibar, ei heller et stabilt punkt på midtbanen.
Messi 9BB: Kampens soleklare nummer én og himmelen er som regel blå. Ingenting utenom det vanlige at Leo dominerer kampen slik han gjør. Hver gang han får ballen blir det farlig for Eibar. Scorer et godt mål etter å ha satt det opp selv, i tillegg kunne han ha hatt minst tre mål og målgivende pasninger i løpet av kampen.
Suárez 8: Luis Suarez’ scoring i kveld oppsummerer spissen ganske greit. Jobber og løper. Kjemper til seg ballen til forsvareren og løper av gårde med den helt til den sitter bak målvakten. Utenom dette var han spilleren som hadde målgivende pasning på Messi sitt mål tidligere i kampen.
Neymar 6: Scorer kampens siste mål, og hans første i åpent spill på flere måneder. Kvikk i bevegelsene, men ikke i sin vanlige form.

Inbyttere

Denis Suárez 5: Blir byttet inn tidlig og sliter med å etablere seg skikkelig i starten. Finner ikke helt flyten med resten av midtbanen. Er dog godt plassert i rett tid og setter inn en markløper av et skudd på en retur fra Messi. Gjør det bedre i andreomgangen da kampen var godt sikret for Barça.
Aleix Vidal: Blir byttet inn for sent for vurdering. Får målgivende på Neymars mål.
Paco Alcácer: Blir byttet inn for sent til vurdering.