Barcelona står fremfor ett hardt kamp-program i januar, og Villareal på bortebane ble heller ikke en enkel affære.
FC Barcelona har slitt de siste ukene, taktikken ser ikke helt ut til å funke. De vil av og til, noen prøver mer enn andre, men en ting er sikkert, det vil ikke helt fungere. I dag var det nok en sånn dag der marginene ikke vil være på vår side. Noen sjanser var det, ballen hadde vi titt og ofte, men de virkelige store sjansene uteble. Når de først kom ble det stang ut, eller en hands som satt en stopper for moroa og sånn blir en ikke blid av. Det er klart det er hardt å være spiller ute på banen da du blir revet i hver gang du får ballen, noe som var kampbildet de første tjue minuttene med ett dryss av noen gode sjanser for begge lag. Neymar prøver sitt aller beste, han finter seg gjennom, men med åtte Villareal spillere i boksen er det ikke mye plass til å skyte. At taktikken forblir den samme etter pause er jo et under.

Villareal skårer

Etter circa femti spilte minutter er det ubalanse i forsvaret vårt og vi straffes hardt. Villareal fosser fremover og det blir sendt en nærmest perfekt stikker til Sansone fra Pato. Sansone setter ballen i lengste hjørnet der selv ikke Ter Stegen er lang nok til å nå den, dermed er det 1-0 til hjemmelaget. Minutter senere har Neymar en svær skåringssjanse, men den blir for dårlig plassert. I minuttene etter prøver både Neymar, Messi og Roberto å sende innlegg i boksen, men alle sjansene blir blokket. Etter 68 minutter blir Gomes byttet ut til fordel for Denis. Det er et friskt innpust med en som gjerne vil vise seg frem den tiden han får. Etter 69 spilte minutter er det mye som skjer i fremover med Barcelona. Suarez blir revet ned i et godt løp og det blir gitt frispark. Messi sender ballen inn i feltet, der den møter hodet til Mascherano som ikke får helt kontroll på ballen som ikke er så altfor langt ifra mål.

Utligning i de siste minuttene

Turan kommer så inn for Digne. I det 72 minutt er det rare ting som skjer på banen. En litt slurvete pasning fra Neymar ender med Messi som står i perfekt posisjon til å skåre. Han skyter mot mål, men ballen tar en annen veg en forventet. Barcelona er fortvilet da hånden til Villareal-kapteinen hindret en utligning. Merkelig nok blir det hjørnespark og ikke straffe for dette, der dommeren erkjenner at ballen faktisk traff en motspiller. Spillerne er selvsagt sjokkerte, men tar etterhvert hjørnesparket. Ballen ender etterhvert med Messi med en pasning fra Iniesta. Han som går for et skudd der ballen treffer uheldigvis innsiden av stanga og går ut. Guttene vet at de er ille ute dersom de mister alle tre poengene idag, så det presses fremover. Castillejo feller Messi i god frispark-posisjon. Messi tar det selv, stiller seg opp samtidig som Neymar ser på. Ballen suser perfekt opp i venstre hjørnet og det er ikke annet å gjøre enn å danse rundt på gulvet av glede. Det gjenstår fire minutter og bitterheten kommer sakte, men sikkert tilbake da snuoperasjonen bare blir halvvegs tross et vakkert mål. På tampen får Villareal-spiller, Costa, det røde kortet. To poeng mistet eller ett vunnet? Messi sitt vakre frisparkmål var kveldens høydepunkt.
Vurderinger:
Ter Stegen (6): Det er lite å gjøre for tyskeren, men da det gjelder er han dessverre plassert litt for dårlig, men lite han kunne gjøre. Ellers har keeperen vår god kontroll på skuddene som kom mot mål.
Digne (6): Digne redder Barcelona ut av noen sjanser som kunne endt med mål, her er han avgjørende og ofrer alt han har i taklingene. Dessverre er han også endel i skylden til målet til Villareal. Mye med fremover og har noen gode innlegg som dessverre ikke blir utnyttet godt nok. Hadde god kontroll på Dos Santos og lagde rom for Iniesta.
Mascherano (6): Er involvert i flere situasjoner der han ordner godt opp. Sterk i taklingene sine. Hadde en klar hands i boksen.
Piquè (7): Spiller godt og er sjef i forsvaret. Har få problemer. Bare en situasjon der han «selger seg» litt for tidlig i en takling. Ellers god.
Sergi Roberto (6) Det er vanskelig å spille en posisjon du ikke spiller normalt sett. Roberto har vært en slags alt-mulig-mann som spiller litt overalt. I forsvar gjør han det greit, men det er fremover han er virkelig god og har en innvirkning på laget. Hadde litt trøbbel mot Pato, ellers gjør han det greit.
Andre Gomes (5): Han skal ha for ett godt skuddforsøk som nesten gikk rett i mål. Det er en tydelig mangel på selvtillit fra portugiseren, kanskje grunnet lite spilletid. Problemet med Gomes er at han elsker å holde på ballen, selv når angriperne trenger ballen så snart som råd. Forandret ikke kampbildet noe spesielt.
Busquets (6): Har noen herlige finter og roer ned spiller godt. Han er på veg tilbake til sitt beste.
Iniesta (7): En av de få som så ut som de virkelig ville vinne denne kampen, men det er jo vår kaptein Iniesta, hva forventer vi? Iniesta sine pasninger treffer alltid en medspiller, men foran mål var han ikke like effektiv idag, selv om han prøvde. Men jobben hans gjorde han godt, som alltid. Ble trøtt av å ikke få til altfor mye fremover.
Messi (8): Denne karen gir aldri opp. Frustrasjonen gikk ikke i hodet på han, uansett hvor mange ganger han prøvde seg på mål og det ble blokkert av føtter, hender og andre kroppsdeler. Den som ikke gir opp får igjen for det. Først en stang ut som lander nærmest på streken, samtidig som Villareal-keeperen står og ser måpende på i sjokk over at ballen ikke gikk inn. Men i det nittiende minuttet skårer vår nummer ti ett lekkerbisken av ett frispark utenfor boksen, der mange nok skrek i lettelse over utligning. Ballen kunne ikke vært plassert bedre av Messi.
Neymar (6): Mange gode forsøk fra Neymar. Har litt for mange avslutninger rett på keeper, dette må han øve på. Veldig synd at den gode sjansen i minutt 23 ikke gikk inn, det kunne gitt mer selvtillit, som spilleren gjerne trenger. Men gir ikke opp av den grunn, det skal han ha. Fortsetter og kjempe, målene kommer nok snart!
Suarez (6): Suarez får nok en gang sjansen fra start. Han er til tider ikke veldig synlig og ballen blir altfor ofte plassert midt på keeper. Flaksen som uteblir, men kjemper hardt for hver eneste ball.
Denis (6): Et friskt innpust på banen, selv om han ikke får skapt så altfor mye. Er dog tydelig at han så gjerne vil og bruker sjansen han får godt.
Arda Turan (5): Hadde en sjanse på mål, ellers fikk ikke tyrkeren vår påvirket så mye i denne kampen.