Returkamp i cupen mot lille Hercules, MSN på juleferie og flere ivrige benkeslitere. Det var dagens beholdning på et glissent Camp Nou.
Heldigvis varmet fotballen i hvert fall tidvis nok til å smelte den frosne kakaoen, selv om det neppe var en fryd for øye for noen av de fremmøtte. Den første omgangen startet som ventet, med enormt Barca-lokk over Hercules sin banehalvdel, uten at de kom til de helt store sjansene. Så etter 37 minutter dunker venstreback Digne til inne i boksen på pasning fra Rafinha og 1-0 står seg nesten til pause. Arda Turan spilles elegant frem av Rafinha og drar av sin mann før han felles og får straffe. Den tar Rakitic og stillingen er 2-0 til pause.
Andreomgang startet som den første, men massivt Barca-press og både Vidal på høyrekant og Digne på venstresiden er særdeles aktive fremover i banen. Etter 50 minutter dribler Arda seg nesten fast inni boksen, men får gitt ut til Rafinha som dunker kula i mål fra 17 meter, 3-0. Paco prøver desperat å åpne målkontoen i offisielle kamper for sitt nye lag, men det vil seg bare ikke. 55 minutter spilt og Vidal slår et gnistrende innlegg som Turan header flott inn til 4-0.
Derfra rant målene inn mot slutten av kampen, og Paco fikk endelig sitt etterlengtede mål til stor jubel og flotte scener på Camp Nou. 5-0 ble til 6 og 7-0 takket være et hattrick av en meget god Arda Turan, banens gigant.
Vurderinger:
Cillesen (6): Får så lite å gjøre at han trolig kunne strikket mariusgensere til halve laget før han måtte i aksjon i kveld. Har dog et gnistrende utspill som skaper straffesituasjonen før 2-0 og får tommel opp av Lucho.
Vidal (7): Nivåforskjellen på lagene er for stor til å kunne dele ut de råeste karakterene i kveld, men Vidal spiller en ny finfin kamp han, og spørsmålet hvorfor han aldri får spille viktige kamper vokser seg stadig større.
Mascherano (7): Mascherano er meget solid også i kveld, og presses aldri nok til å gjøre sin ene tabbe pr. kamp. Spiller fint frem i oppbygningen av presset og er halvnære scoring selv på hodet i første omgang, selv om han trolig har over 70 millioner i odds på scoring nå.
Umtiti (8): Er så kald og rolig med ball i beina at det er en fryd å se på, vinner alle dueller i lufta overlegent og posisjonerer seg som en 35 årig veteran. Årets kjøp i La Liga leverer nok en god kamp, selv om Hercules neppe lever opp til navnet.
Digne (7): I en kamp nesten uten motstand får Digne lov til å bevege seg fritt fremover, og han skaper også en god del i den første omgangen. Jammen scorer han ikke sitt første mål også, og bidrar bra til en komfortabel seier i kveld.
Rakitic (6): Kroaten som den siste tiden har fått benkskinke av Lucho var ivrig på å vise seg tilliten verdig. Jobber iherdig og har stort sett gode pasninger, enkelte av de er sågar glimrende. Bevegelsene der fremme er dessverre ikke altfor imponerende slik at de fleste forsøkene renner ut i sanden. Scorer mål på straffe (svakt slått, men mål er mål) og spiller en finfin kamp.
Gomes (6): Selv om Lucho trolig kunne spilt anker selv i kveld mot et tafatt Hercules så viser Gomes at han fint kan vikariere som defensiv midtbane når Busquets må hviles (eller fetes opp på ribbe). God kontroll begge veier og har flere fine dragninger som enten lykkes eller skaper gule kort på motstandere.
Denis Súarez (8): Å få Iniestas rolle etter den praktkampen illusjonisten leverte mot Espanyol er ikke lett, men unge Denis gjør det han kan for å få opp pulsen hos de fremmøtte. Viser flere flotte dragninger og finter, samt et raid som kun var 50cm unna å bli en fantastisk solo-goal. Er delaktig i det meste av oppbyggende spill og virker frisk og rask, om noe ubesluttsom. Siden det er jul så flesker han jaggu til med en Iniesta-verdig tofotsfinte på tampen av kampen, og er kun en blokkering unna assist på Pacos skuddforsøk.
Rafinha (8): Rafinha har heller ingen enkel jobb da han overtar plassen til Messi som i likhet med resten av MSN-trioen fikk tidlig juleferie. Spiller riktignok bedre og bedre utover i kampen og står bak stort sett alt av kreativitet i Barcas angrepsspill. Har en flott scoring og en assist i dag, og bidro til straffen med sin glimrende stikker til Turan. Hjelper også til hjemover og dekker mye rom.
Alcacer (5): Riktignok har Luis Suárez virket noe tam foran mål de siste månedene i forhold til hva man er bortskjemt med, men det er ingenting i forhold til Paco. Stakkars mannen ser ut til å ha selvtilliten til Gummitarzan og jakten på sitt første offisielle mål virker å overskygge alt av fornuft og gode valg. Jobber riktignok ok i alle retninger, dog uten mål og mening. Så, etter 73 minutter sitter den endelig for Alcacer, og vi gratulerer. Hodestøt fra 3 meter, og 5-0. Turan spiller ut til Rafinha som slår inn via en forsvarer, og Paco får stanget den inn. I gledesscenene og lettelsens sukkekur i etterkant spiller det liten rolle at målet trolig burde vært avvinket for offside. Burde scoret minst 3 mål i kveld, men sjansene sitter på keeper og ikke i nettet.
Turan (9-BB): Arda har scoret en del mål i det siste og leverer nok en gang en god kamp i fravær av MSN-trioen. Er blant banens beste og stikker seg frem i boksen ved en rekke anledninger. Skaper konstant uro hos Hercules og i tillegg til sin fine heading i kassa skaffer han også straffe samt assisterer et mål. Er hele tiden aktiv og spillbar, god kamp av tyrkeren. Etter 85 minutter banker Turan 6-0 opp i nærmeste vinkel på retur fra keepers redning på Pacos heading. Herlig skudd med «skeiva». Etter 88 minutter kommer riktignok mandelen i grøten på kveldens julemiddag på Camp Nou da Arda stjeler ballen på hjørnet av 16 meteren, såledrar kalenderluka på en Hercules-gnom før han setter stjerna på toppen av juletreet med en curler i lengste kryss. Der kom julekvelden på kjerringa for keeperen til Hercules og godeste Turan bokfører seg med nok et hattrick på nissens statistikklister. 7-0, god jul, godt nyttår og prøv igjen neste år.
God Jul (-): Kommer snikende inn mot tampen av kampen og ønskes hjertelig til alle lesere der ute.
Godt Nyttår (-): Sendes innpå med håp om et vassere 2017 enn 2016 sportsmessig, og et meget godt slik nyttår ønskes selvsagt til alle cules der ute, takk for i år.