Vakker og god fotball i byderbyet mot Espanyol. Her er vurderingene:
Ter Stegen (7): Den eneste gangen Ter Stegen virkelig ble utfordret var etter 79 minutter. Men Espanyols David Lopez ga ikke tyskeren sjansen til å redde målet. Kan ikke klandres for dette. Ellers skjer det meste med føttene. Stegen spiller trygt og greit. Fungerer som sweeper og rydder opp noen potensielt farlige situasjoner.
Sergi Roberto (7): Sergi gjør en god jobb i dag. Jobber på og er å se over hele banen. Slurver litt med pasningsspillet til tider, men sett bort fra det har spanjolen god grunn til å være fornøyd med seg selv etter dagens kamp.
Pique (7): Forsvarskjempen leverer en svært trygg og god kamp. Spiller sikkert og styrer forsvaret godt.
Macherano (8): Dette er slik vi liker å se Mascherano; han bryter spillet og kjører på med knallharde rene taklinger. Lykkes så og si hver gang og blir dermed en sentral brikke i gjenvinningsfasen. Flyttes opp på defensiv midtbane når Busquets byttes ut til fordel for Umtiti.
Jordi Alba (8): Alba løper krittet varmt. Hjelper til begge veiene med gode offensive kombinasjoner og god defensiv kontroll. Den lynraske høyrevingen Pablo Piatti sliter med å løpe i fra duracellkaninen Jordi Alba. Etter 68 minutter får Alba ballen servert av Messi og banker inn 3-0.
Denis Suárez (6): Unge Denis løper mye og holder et høyt tempo. Mye er bra, men noe er fortsatt litt slurvete. Greier ikke helt å sette sitt preg på kampen og blir dermed byttet ut til fordel for Rafinha etter 65 spilte minutter.
Sergio Busquets (5): Får seg en trøkk etter halvtimen spilt og ser ut til å være litt preget av en vond ankel. 2016 har ikke akkurat vært blekksprutens år. Slurver og mister ballen i farlig posisjon flere ganger. Har fortsatt mye å gå på for å spille på det nivået vi så helst vil ha han på. Blir tatt av banen etter 73 minutter til fordel for Umtiti.
Iniesta (9): Kunstneren Don Andrés leverer et mesterverk av en bakromspasning til Suárez på 1-0. Styrer midtbanen og er orkestrerer flere av Barcas største sjanser. Spiller en viktig brikke i alle de tre målene. En fryd å se på.
Messi (10BB): De blonde løkkene er borte, men det ser ikke ut til å påvirke argentineren. Gjør en svært god jobb, og er nære å putte inn både tre og fire scoringer. Er mye involvert og virker frisk og kjapp. Burde ha 2-0 scoringen på sitt navn da han drar av syv mann slik Messi bare kan, før han banker ballen rett i keeper. På returen kommer Suárez og setter den mellom stålverket. Viser magien minuttet etterpå da han låser opp Espanyol-forsvaret med en tofotsfinte og sender ballen ut til Jordi Alba som banker inn 3-0. 89 minutter tok det før Leo fikk den fortjente scoringen. Etter nydelig veggspill med Suárez, prikker Messi ballen på en touch mellom føttene på bortelagets keeper. Får tittelen som banens beste foran angrepskollega og kompis Suárez.
Suárez (10): Uruguayaneren sender Barcelona i ledelesen etter 18 minutter. Får en pasning i bakrom av Iniesta og svarer med et lekende lett nedtak før han vipper ballen forbi bortelagets målvakt. Har flere store sjanser utover i kampen og får etter 67 minutter sette inn sitt andre for dagen på en retur etter et magisk forarbeid av Leo Messi. Like før slutt kombinerer Suárez med Messi og serverer en frekk chip i bakrom til argentineren, som putter inn 4-1. Må nok se seg slått i dag av kompisen i kampen om tittelen som banens beste.
Neymar (7): Brassen viser god teknikk og kombinerer bra med de på topp. Kommer ikke til de helt store sjansene, men utgjør en konstant fare. Fortsatt et steg opp til det nivået angrepskollegaene Messi og Suárez leverer.
Innbyttere:
Rafinha (5): Kommer inn for en hardtarbeidende Denis Suárez etter 65 minutter. Sliter litt med å vurdere han da han ikke rakk å gi sitt preg på kampen.
Umtiti (6): Byttes inn for Busquets, men tar rollen som midtstopper da Mascherano blir flyttet opp. Viser god kontroll i luftrommet og er ryddig i arbeidet han gjør.