[Barcelona 4 – 1 Espanyol] Det ble en god seier til slutt etter en rolig førsteomgang. Her følger et lite referat fra kveldens kamp i el Derbi Barceloni
Kveldens derbi begynte ganske så rolig etter oppgjørets standard å tenke. Barcelonaspillerne klarte ikke helt sette opp sin rytme og kom på mange halv-involveringer i dueller. MSN kom på en farlig kontring tidlig i kampen, men Messi skøyt rett utenfor målet. Espanyol kom heller ikke til et eneste skudd de første femten minuttene.
Det åpnet seg når Luis Suárez fikk servert på sølvfat en pasning fra kaptein Andrés Iniesta og satte kampens første scoring rundt tjue minutter spilt. Etter målet klarte Barcelona å holde mer på ballen og førte an i store deler av førsteomgang.

Andre omgang

Laget begynte der de avsluttet førsteomgangen med å kontrollere mye av ballen. Messi og Suárez var spillerne som så mest ut til å doble ledelsen med nære skudd på mål og gode pasninger i boksen. Dessverre uteble målene for øyeblikket.
Halvveis ut i andreomgangen begynte Barcelona (les Messi) å skru opp tempoet. Iniesta danset vakkert rundt på banen og serverte Messi som driblet seg forbi fire Espanyol-spillere før han satte ballen rett på keeper. Heldigvis var Luis Suárez luskende i buskene og hamret inn returen. Bare to minutter senere var Messi på farten igjen og fortsatte å pensjonere Espanyol-spillerne, denne gangen var det Alba som hoppet på ballen og økte ledelsen.
Med ti minutter igjen å spille reduserte Espanyol etter et flott mål av David Lopez. Innbytter Umtiti mistet sin mann og lot Lopez gå forbi og rett på mål. Ter Stegen så ganske hjelpeløs ut når ballen gikk forbi han. Gnisten som Espanyol fikk av scoringen var ikke nok til å sette i gang en brann i bortelaget, men Messi fikk endelig scoringen sin med under et minutt igjen av kampen. Suárez serveres argentineren og Messi chipper en tunell elegant gjennom keeper.