Det var tydelig at spillerne hadde fått beskjed om å unngå og bruke for mye krefter i kampen mot Al Ahli.
Kampen startet ved at Barcelona nesten gikk rett i angrep for etter tre minutter ble Neymar spilt igjennom etter en strøken Messi-pasning. Fra litt skrått hold traff brasilianeren stolpen. Etter syv minutter var Messi på ferde igjen. Fra tuppen av 16-meteren slo han inn til Suarez som muligens var i offside. Om han fikk hodet på ballen eller ikke var vanskelig å se, men uruguayaneren fikk kreditert målet.
To minutter senere vinner Neymar ballen tilbake nesten oppe ved dødlinja. Ballen havner til slutt hos Messi som klinker ballen i hjørnet, og 2-0 var et faktum. En Al Ahli-spiller var muligens nest sist på ballen etter mye klabb og babb i feltet, men Rafinha fikk kreditert den.
Neymar ville ikke være noe dårligere. Etter 16 minutter får han ballen på noe skrått hold fra 7 meter og bredsider inn 3-0 på enkelt vis.
Etter de tre scoringene yppet Al Ahli seg noe, men skapte ikke nevneverdig trøbbel for Jasper Cillessen. Måtte trå ordentlig til en gang, men hadde generelt ingen problemer.
Etter halvtimen spilt tok Lucho ut MSNP(iqué) og satt inn Arda, Denis, Paco Alcacer og Umtiti. Tydelig at helgens derby var i tankene. Etter dette roet kampen seg ned betraktelig.

Andre omgang

Starter med at Masip kom inn for Cillessen og Sergi Roberto for André Gomes. Al Ahli får straffe etter 50 minutter etter en filming i Hollywood-klasse. Straffen setter Omar Abdulrahman med en Panenka-versjon.
Paco Alcacer ville også på måltavla i kveld. Etter at Rakitic lekte seg litt på høyrekanten før han la inn, stanget den tidligere Valencia-spilleren inn sitt første mål for klubben. Viktig for selvtilliten til spissen.
To minutter senere scoret Rafinha etter et nydelig dribleraid. Startet med å kombinere fint med Alcacer før han driblet vekk hele Al Ahli-forsvaret inkludert keeperen. Siden det da ikke var flere spillere igjen å drible kunne han plassere ballen i det åpne målet.
Al Ahli skulle få nok et trøstemål, for etter nærmere 60 minutter spilt var det noe dårlig keeperspill fra Masip, som ikke dekket «keeperhjørnet». Et ikke altfor hardt skudd snek seg dermed inn og det sto 5-2 til Barca.
Etter scoringen satt Lucho inn kaptein Iniesta, sammen med Busquets, Borja Lopez, Jordi Alba og Carles Aleña. Og bare noen minutter etter det sørget et flott Al Ahli-spill for 3-5, og det var igjen spennende.
Etter dette roer kampen seg ned. Innbytter Carles Aleña må dessverre ut med skade i det 80. minutt, og katalanerne avslutter kampen med ti mann ettersom alle bytter er benyttet.
Skjer ikke nevneverdig mye de siste ti minuttene, og kampen sett under ett så var det en helt grei kamp. Katalanerne brukte ikke altfor mye krefter, og bortsett fra skaden til Aleña så er alle skadefrie.

3-5: Asiri, 65 min
Slik startet Barca: Cillessen – Vidal, Piqué, Mascherano, Digne – Rakitic, Gomes, Rafinha – Messi, Suarez, Neymar.

Spillervurderinger

Cillessen 6: Måtte strekke seg etter et skudd i det 31 minutt. Noen farligheter i slutten av førsteomgang, men keeperen hadde full kontroll på alt.
Vidal 7: Bidrar mye offensivt i første omgang, og har full kontroll både defensivt og offensivt. Litt mer usynlig i den andre. Byttes med Borja Lopez.
Pique 6: Full kontroll i alt han foretar seg. Men er relativt usynlig fordi Barca som regel presset på den andre banehalvdelen. Går av etter 32 minutter sammen med MSN.
Mascherano 6: Helt grei kamp. Lite å gjøre. Bruker ikke mye krefter. Tok over kapteinsbindet etter at Messi gikk av. Ikke mye synlig i den andre omgangen, og byttes ut til fordel for Busquets.
Digne 7: Jakter mye offensivt, og scorer nesten ett mål. Har god kontroll defensivt. Fortsetter i samme spor i den andre før han etter hvert blir byttet med Jordi Alba.
Rakitic 7: Mye svette i panna til kroaten. Ja, det var varmt, men Rakitic løper ikke mindre av den grunn. Gjør det lettere for de to andre på midten å leke litt mer. Får en assist i andre omgang før han byttes ut til fordel for Aleña.
Gomes 7: Frisk kamp av portugiseren et behagelig tempo. Styrer spillet sammen med Rafinha, og gjenvinner baller en etter en. Strør noen flotte pasninger i tillegg.
Rafinha 8: Svært livlig og leken i første omgang. Mye med i spillet. Tydelig at brasilianeren har savnet å spille ball. Fortsetter i samme spor i andre omgang. Strør baller, leker og scorer. Får velfortjent hvile etter 62 min, og byttes med Iniesta.
Messi 7: Kanskje den mest aktive av de tre på topp, men vanskelig å bedømme en rolig kamp hvor man kun fikk se argentineren i knappe halvtimen før han ble tatt av for og spares.
Suarez 7: Scoret det første målet, og gjorde ikke så mye mer enn det. Tydelig at Luis Enrique hadde gitt trioen på topp beskjed om å ta det helt piano. Byttes ut etter 32 minutter.
Neymar 7: Nokså rolig kamp også for brassen. Viser litt lekehumør, men bruker ikke nevneverdig med krefter i denne kampen.
Arda 6: Generelt lite involvert, og bruker ikke mye krefter i denne kampen. Går som en litt slapp treningsøkt.
Denis 7: Friskt innhopp. Viser spilleglede og involverer seg mye. En god kamp.
Paco Alcacer 7: Scorer sitt første mål for klubben, og for et annulert. Trår også til med en målgivende til Rafinha. God kamp av Paco Alcacer.
Umtiti 6: Ikke mye synlig. Har ellers god kontroll på det meste. Er med litt offensivt etter hvert, men en helt grei gjennomkjøring av franskmannen.
Masip 6: Noen svake avgjørelser. Ellers en grei kamp. Relativt rolig kamp etter de innslupne målene.
Sergi Roberto 6: Løper opp og ned på høyresiden. Litt for offensiv noen ganger, og glemmer kanskje det defensive. Men ellers en god kamp.
Aleña 6: Må dessverre ut med skade etter å ha sparket i bakken i det han skulle fyre av en avslutning. Ikke mye synlig før det. Barca avslutter kampen med en mann mindre.
Iniesta 6: Helt grei gjennomføring av kapteinen. Trenger matchtreningen, og får nesten 30 min på det stadiet av kampen hvor alt roet seg ned.
Sergio Busquets 6: Grei treningsøkt for midtbanegeneralen. Gjør ikke mye ut av seg, og skal være klar for 90 minutter til helgen.
Borja Lopez 6: Får en halvtime ca og gjennomfører en helt ok kamp. Får relativt lite å gjøre.
Jordi Alba 6: Mye med offensivt. Kanskje bra han kun fikk en halvtime, hvis ikke hadde han løpt enda.
Oppsummering av kampen ser du i videoklippet under.