Med stadig 6 poengs luke opp til Zidanes disipler var kun 3 poeng godt nok på en historisk vrien bortebane i Pamplona. Men enkelt ble det ikke.

Power-play med løskrutt

Til tross for ekstrem intensitet i presset fra Osasuna gikk Barca rett i strupen på de rødkledde, og allerede etter et kvarter burde Barca ledet med flere mål.
Messi sendte først en terningkast 6-ferdigscoret assist på én-touch med yttersiden av foten frem til Suárez som alene med keeper ikke engang traff målet. Måltørken til Uruguayaneren fortsetter.
Like etter var det Messi som ble spilt gjennom alene med keeper av Suárez, men avslutningen ble for lett å lese, og keeper reddet. Etter rundt halvtimen spilt fikk Messi nok en mulighet alene med keeper, men lobben ble fistet over. Nok en mulighet kastet bort.
Hva så med hjemmelaget tenker du kanskje? Jo de kom seg over midtbanen et par ganger, uten å skape noe som helst mot to glimrende stoppere i Umtiti og Piqué, og en ter Stegen med bedre grunnteknikk enn halve Premier League. En vakker crosser fra Osasuna og et flott nedtak ender faktisk i en potensielt stor sjanse, men ballen glir ut forbi Stegens lengste stolpe.
Katalanerne fortsetter dominansen ut omgangen, men virker litt som et får i ulveklær, altså egentlig ikke så skumle likevel.
Like før pause spiller Alba ut til Turan som vinkler innlegget ut 45 grader til Messi som får nok en mulighet, men avslutningen ser mer ut som en innsidepasning mot lengste stolpe, og går godt utenfor.
Kun de siste 5 minuttene før pause får man skikkelig øye på Iniesta utpå der, både ved et sleivskudd som nesten går inn i lengste kryss, og så en herlig rompetakling på en Osasunaspiller rett før hvilen.
Fryktelig tannløst og skuffende førsteomgang og muligheten for å servere erkerivalen gullet på sølvfat allerede før jul er absolutt overhengende.

Ny omgang, nye muligheter

Den andre omgangen måtte jo starte bedre enn den første tenkte nok de fleste med blårøde øyne, men neida. Osasuna flyr ut av startblokkene med fornyet energi og kun fire minutter ut i omgangen er Stegen kun et heldig tverrliggertreff unna en ny stygg gigantbrøler på en sylfrekk chip fra 500 meter fra Sergio León.
To ganger første syv minuttene av den andre omgangen måtte Umtiti stole på makker Piqué som redningsmann etter å ha mistet kontrollen, men ellers har franskmannen vært svært god.
Hvis man myser med 3 i promille ser gressmatta på El Sadar strøken ut, men ved nærmere ettersyn ligner det mer på en knusktørr potetåker, selv om det selvsagt ikke unnskylder den tidvis svake prestasjonen fra bortelaget.
Etter at undertegnede har beskuet sin nymalte vegg for økt underholdningsverdi i noen minutter, tar Messi tak i kampen, drar av en mann og spiller en Messi spesial gjennom forsvaret til de røde oksene, frem til Alba (på nok et strålende løp) som spiller på én-touch til Suárez som på helt åpent mål faktisk presterer å score denne gangen, og 0-1 er et faktum. Reprisene viser at Suárez muligens har panneluggen i offside i dét pasningen kommer, så kanskje har bortelaget litt stang inn i den situasjonen.
Av underholdningsbidrag skal Osasuna-supporteren med (forhåpentligvis) en ropert gis skryt for (omtrent) alene å holde liv i stadions engasjement i den første timen av potetplukkingen.
Selv med ishockey-lignende power-play evner ikke Barca å skape stort, selv om en halvslapp Suárez-avslutning trolig skulle gitt straffe for handsbruk etter drøye timen spilt, men da er det muligens 1-1 i feilaktige avgjørende avslutninger.
Etter 67 minutter får Messi et hav av rom på 16 meter, men skuddet blir for svakt og reddes enkelt til corner. Den blir det som vanlig ingenting ut av.
Etter 72 minutter stemmer det endelig for Barca-maskineriet, og Messi trer en pasning ut til Denis Suárez som overlapper til en alltid villig ekorn-Alba som slår flott ut igjen til Messi. Argentineren som burde hatt hattrick i dag treffer godt på en vanskelig avslutning og ser ballen gå inn i lengste ende av målet og 0-2 er et faktum. Vakker scoring!
81 minutter spilt og Osasuna får en ny god sjanse, og endelig må Stegen ut i full strekk. Rafinha er rundingsbøye og skuddet er godt, men tyskeren har god kontroll og slår ut til corner.
Like før slutt får Messi muligheten til å sette sitt andre mål, men et nesehårs bredde skiller han fra nok en nettkjenning. Kort tid etter får publikum et deilig juleknask servert av illusjonisten Iniesta som først leser Osasunas kontringsforsøk før han drar en lekker tofotsfinte ala Steffen Iversen (eller evt. ala Iniesta).
Det siste som skjer i kampen er at Messi leker litt med kula, stopper opp og sender Osasunaforsvaret i ubalanse før han smeller kula i kassa og sørger for 3-0 seier på ei vrien gressmatte tidlig en lørdags ettermiddag.
OSASUNA 0 – 3 BARCELONA
0-1: Suárez, 58 min. (Målgivende: Ekorn)
0-2: Messi, 72 min. (Målgivende: Ekorn)
0-3: Messi, 92 min. (Målgivende: Blekksprut)
Osasuna XI (5-4-1): Nauzet – Clerc, U. García, Flano, D. García, Berenguer – De Las Cuevas, Causic, Oier, Torres – Riera.
Barça XI (4-3-3): Stegen – Alba, Umtiti, Piqué, Roberto – Iniesta, Busquets, Gomes – Turan, Suárez, Messi.