Det ble grei skuring hjemme mot Borussia Mönchengladbach. Her er vurderingene:
Cillesen (6): Frem til 80 minutter kan dagens kamp for Jasper virke som en rolig dag på Playa de la Barceloneta. Har så og si ingenting å jobbe med, men gjør jobben greit når han først er involvert. Blir nærmere 90 minutter utfordret og passert, men heldigvis for han, ender situasjonen uten baklengs.
Aleix Vidal (7): Det begynner å bli en stund siden sist vi så Vidal på gressmatta, og han har på denne tiden rukket å bli enda tynnere i topplokket. Til tross for dette leverer han en meget god kamp. Jobber steinhardt hjemover og er involvert i flere farlige angrep. Kan også markere seg for assist på 3-0.
Macherano (7): Chuck Norris er der når han skal. Er sikker som en dobbel halvstikk og styrer forsvarsrekka godt. Er kanskje heldig i noen situasjoner hvor dommeren fort kunne blåst til fordel for Gladbach. Det er først etter 80 minutter at tyskerne greier å skape noe fremover, uten at dette blir suksess.
Umtiti (7): Umtiti er tryggere enn tryggheten selv og leverer en god kamp. Blir ikke veldig utfordret av Mönchengladbachs offensive krefter og jobber bra med Masch. Flott kamp av 23-åringen.
Digne (6): Franskmannen starter svært bra og er involvert i mye av det som skjer, men forsvinner litt utover i kampen. Er løpsvillig og gjør få feil. Ingenting å trekke på, men heller ikke mye å kreditere.
Denis Suárez (7): Vår unge mann Denis spiller en kamp med svært mange lovende involveringer, men man kan tydelig se at han fortsatt er en ung spiller. Gjør det til tider litt tungvindt for seg selv, men alt i alt leverer spanjolen en god kamp. Han stråler spillelyst og viser kreativitet, teknikk og løpsvilje.
André Gomes (7): Portugiseren ble tildelt Busquets-rollen i dagens kamp, og gjør en god jobb. Viser styrke, flotte pasninger og god teknikk, men mangler den spilleforståelsen og taktiske vidunderligheten vi ofte finner hos Busi. Men med en pasningstreffsikkerhet på 94% må man appludere Gomes for en svært god kamp.
Iniesta (8): Magikeren er virkelig tilbake. Sprer tryllestøv og trekker kaninen opp av hatten ved flere anledninger. Spanjolen flyter på matta som Alladin selv, og leverer et tofintebonaza alle og enhver blir imponert av – selv de som er impregnert med gåsehudfaktor 50. Med en pasningstreffsikkerhet på godt over 90 prosent blir han byttet ut etter timen spilt til fordel for Rafinha.
Messi (8): Stripene i håret blir bare vassere og vassere, men det gjelder heldigvis ikke scoringsformen. Etter kvarteret ut i kampen orkestrerer argentineren et angrep hvor Arda benyttes som vegg, og Messi plaserer inn 1-0 til hjemmelaget. Er nære sitt andre, men det blir med det ene. God kamp av Leo.
Paco Alcácer (5): Alcácer begynner å ligne på en parodi av seg selv. Er nesten ikke til å få øye på, og kommer aldri til farlige avslutninger. Har noen situasjoner som fort kunne blitt noe, men det er Paco, så de ble ikke noe. Man kan både se og skjønne frustrasjonen 23-åringen føler.
Turan (10BB): Tyrkeren har en meget fin kveld på Camp Nou. Gjør som han skal og assisterer Leo Messi med en rolig 45-graderspasning på 1-0. Få minutter ut i andre omgang header han inn Barcelonas andre på enkelt vis. Bare minuttene etter får han ballen av Vidal og kan umarkert sette inn sitt andre og Barcas tredje. Har god kontroll og kombinerer bra ute på venstresiden. Man skulle nesten ikke tro det, men etter 67 minutter kunne Turan – nok en gang umarkert – sette inn sitt tredje for kvelden og skrive på seg både hattrick og assist. Med det sier han takk for seg og blir byttet ut til fordel for unge Cardona.
Innbyttere:
Rafinha (5): Kommer inn for Don Andrés etter 60 minutter, og er nesten ikke til å se. Har et skudd som fyker langt utenfor. Ellers var det ikke et særlig imponerende innhopp.
Cardona (5): Unggutten kommer inn for hatrickscorer Arda Turan. Løper og løper, men når ikke helt opp til de store guttas nivå. Men alltid godt å se en lovende unggutt så sjansen for A-laget.