(Barça – Gladbach 4-0): Med gruppeseieren trygt i lomma, var det ikke all verden til spenning knyttet til kveldens oppgjør på Camp Nou. Publikum fikk likevel servert en spillesugen Iniesta og måljaktende Messi fra start av Luis Enrique.

Fullstendig Barça-dominans

Hjemmelaget gikk høyt ut fra start, og etablerte umiddelbart en dominans på Gladbachs halvdel, som skulle vise seg å vare gjennom hele kampen.
Messi var nære på å tuppe ballen i mål etter knappe ti minutter, men pasningen fra Arda kom noen brøkdels sekunder for seint til at argentineren traff den i høy fart mot mål.
Snaut fire minutter senere satt derimot kombinasjonene mellom Messi og Arda på venstrekanten.
På nesten identisk vis, fikk Messi en 45-graders pass fra Arda, som han denne gangen plantet elegant nede i lengste – til venstre for en utspilt Sommer i Gladbach-buret. Og med det skaffet argentineren seg sitt tiende gruppespillsmål for sesongen — sitt 93. mål totalt i Champions League.
Gladbach maktet ikke å utnytte de få kontringsmulighetene de fikk i omgangen, og de to-tre forsøkene til tyskerne ble enten avblåst av offsidefella til forsvarsgeneral Mascherano & hans gode makker Umtiti, eller løpt opp av en svært aktiv Aleix Vidal.
Katalanerne fortsatte dominansen etter Messi-scoringen, og med en spillesugen og svært god Iniesta, og mye bevegelse på siste tredjedel, var katalanerne nære på å brodere seg igjennom den tyske forsvarslinjen ved flere anledninger.
Like før hvilen var Messi nære på igjen. Denis Suárez hælklakkett fri Aleix Vidal på høyrekanten, men innlegget ble blokkert av en skliende Stobl, som i grevens tid rakk å avvæpne Messi før det var for seint.

Hat-trick av Arda Turan

Hjemmelaget fortsatte trykket etter pausen, og det gikk ikke mer enn fem minutter før kveldens andre mål var et faktum. Arda Turan fikk stå helt alene på bakerste, og stanget enkelt inn et innlegg fra Champions League-debutanten Denis Suárez.
Tyrkeren ga seg ikke med det. Bare tre minutter senere setter han inn sitt andre for kvelden, etter lekkert kombinasjonsspill mellom Messi og Vidal i forkant.
Gladbach klarte å spille seg til et halvfarlig gjennombrudd midtveis i omgangen, men Mascherano og Umtiti avverget farligheten uten at Cillesen måtte i aksjon. Gjestene ropte på straffe etter duellen, men dommeren vinket spillet videre.
I den andre enden av banene var Arda Turan meget mer effektiv. Han satte nemlig inn sitt tredje mål for kvelden, etter knappe timen spilt, og fikk demed også sitt første hat-trick for katalanerne.
Messi var nære ved å stupe inn sitt andre, men en reaksjonssterk Sommer avverget forsøket på streken.
Fire mål ble det på Camp Nou, og Luis Enrique & Co kan si seg svært fornøyd med prestasjonene i den siste kampen før utslagsrundene.
FC BARCELONA – BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 4-0 (1-0)
1-0: Messi, 16 min.
2-0: Arda, 50 min.
3-0: Arda, 53 min.
4-0: Arda, 67 min.
Barça XI (4-3-3): Cillessen – Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne – Denis Suárez, Gomes, Iniesta – Messi, Alcácer og Arda.
Gladbach XI (4-4-2): Sommer – Christensen, Vestergaard, Jantschke, Elvedi – Korb, Strobl, Dahoud, Schultz – Hazard og Hahn.