Med tre runder igjen av La Liga, og fire poeng opp til Atlético Madrid, trenger Barcelona å spille godt.
På de fire siste besøkene på Camp Nou har Getafe sluppet inn hele 14 mål, blant annet da Barcelona vant 4–0 under samme oppgjør i fjor. En seier i morgen vil være essensielt dersom katalanerne ønsker å vinne noe som helst denne sesongen. Som kjent må også begge Madrid-lagene droppe poeng for at det skal skje.
Getafe på sin side har alt å vinne på Camp Nou i morgen. Per dags dato ligger laget på en 17. plass — med kun to poeng ned til nedrykk — og trenger derfor alle poeng de kan få for å holde seg i den øverste divisjonen. Laget vant forrige serierunde hjemme mot Málaga 1-0, men har kun ett poeng på de tre kampene før.

Vil hedre Tito

I tillegg til å være runde 36 i La Liga, er også kampen mot Getafe den første hjemmekampen siden Tito Vilanovas tragiske bortgang. Spillerne vil derfor ha på seg drakter hvor det står «Tito — Per sempre etern» for å hylle treneren som førte laget til 100 poeng i La Liga i fjor.
I tillegg vil det bli foldet ut et stort banner til minne om treneren. Det vil også bli vist en film med høydepunkter fra livet til Tito, etterfulgt av ett minutts stillhet, innledet av Camp Nous stemme, Manel Vich. Klubben har derfor gitt beskjed om at tilskuere bør ha funnet setene sine ti minutter før kampstart på grunn av seansen.

Barcelona trenger hjelp på søndag

De to andre serieavgjørende kampene spilles først på søndag, og først ut er Atlético, som møter Levante på bortebane. Kan man slå Chelsea på bortebane bør man klare å ta Levante, som forvørig har vist at man ikke skal ta lett på oppgaven. Barcelona spilte som kjent 1–1 der tidligere i vinter. Hovedstadslaget kan tape en kamp og fremdeles vinne tittelen, da de har Real Madrid på innbyrdes oppgjør denne sesongen.
Real på sin side møter et ustabilt Valencia hjemme på Bernabéu, og er kanskje den kampen Barcelona-fansen bør sette sin lit til dersom katalanerne skal ende høyere på tabellen enn tredjeplass. Barcelona ligger per dags dato to poeng foran Real, men de hvite har en kamp mindre spilt — mot Valladolid — en kamp det forventes at de vinner.

 • HVA?
  Barcelona — Getafe
  Liga BBVA, runde 36
 • NÅR?
  Lørdag, 3. mai 2014, kl. 16.00
 • HVOR?
  Camp Nou, Barcelona
  Vises på C More Fotball

Leave a Reply