Seks poeng bak rivalene fra Madrid, ble denne kampen en av de mest avgjørende denne sesongen.

Jevn start på kampen

Bare halvvegs spilt denne sesongen og Barcelona ligger bak Real Madrid med seks poeng før El Clásico. Første omgang ser vi et langt bedre Barcelona enn vi har de siste kampene, med ballbesittelse på 63% etter femten minutter. Stemningen blant fansen er på topp og «Cant del Barça» runger utover Camp Nou. Barcelona får trille mye ball i starten og får spille sitt eget spill, men Navas har kontroll i mål for Real Madrid.

Begge lag like gode før pause

Neymar får gult kort etter en litt tøff duell med Vazquez etter tretti minutter. Dette gjør at han står over neste la liga kamp. Fem minutter senere får Barcelona utdelt et frispark i ok posisjon. Messi går for skudd, men Real Madrids sitt forsvar er klare og feier bort ballen. Minutter senere får «Los Blancos» flere store sjanser med Ronaldo i spissen. Portugiseren får ballen inn i sekstenmeteren og prøver seg på en avslutning, men Ter Stegen bokser ballen ut til et hjørnespark. Minutter senere, fra ca 13 meter, prøver Ronaldo seg igjen. Men igjen har Ter Stegen full kontroll på portugiseren sitt skudd. Kort tid senere har Barcelona kontroll på ballen igjen og befinner seg på motstanderne sin banehalvdel. Jordi Alba vil sende ett innlegg, men Carvajal sin arm er i vegen. Spillerne roper på straffe, noe reprisene viser det skulle vært, men dommeren overser det og lar spillet fortsette. Real Madrid får et hjørnespark før pause. Innlegget går til Varane, men heldigvis er tyskeren vår der og holder ballen trygt. Dommeren blåser i fløyta og det er pause etter en helt grei første omgang.

Spennende andre omgang

Det virker som noen har sagt noen motiverende ord i pausen, for inn kommer Barça-laget med en mye sterkere vilje til å kjempe. Luis Suàrez sparker i gang andre omgang og Barcelona gir gass fra første minutt. Messi prøver å få chippet en ball til Suárez som ikke får helt kontroll, men han får ballen ut til et hjørnespark til Barças fordel. Neymar får etter 52 minutter kjempet til seg et frispark i god posisjon. Han tar det selv, og inni boksen finner han Uruguaneren vår som header den i mål. Camp Nou er i ekstase. Spillerene er i ekstase, og Barcelona leder i El Clasico. Dette setter tempoet opp med et hjemmelag som er motivert etter å ha skåret ett mål og et bortelag som er klare for å kjempe om å ta med seg poengene hjem til Madrid. «Los Blancos» jobber seg oppover på banen, men heldigvis uten hell, da Jordi Alba er der for å rydde opp. Øyeblikket så mange har ventet på er kommet.

Kapteinen endelig tilbake

Inn kommer mannen med nummer åtte på ryggen, Barças midtbane-general og kaptein, Andres Iniesta til publikums jubel. Det er Rakitic som må av. Etter nesten 70 spilte minutter skulle det stått 2-0 til Barcelona. Neymar leker seg med Carvajal før han fyrer av et skudd, publikum på Camp Nou holder pusten, men for ingen nytte. Ballen går hårfint over mål til fansens skuffelse. Kort tid senere er Neymar tilbake med en stor sjanse, men ballen treffer Ramos og går ut. Mange småsjanser til Barcelona etter dette og etter 75 minutter får Suárez også det gule kortet for å dytte Varane. Real Madrid får et hjørnespark etter 76 minutter, men Barcelona-spillerne ofrer alt idag og får ballen bort fra faresonen. Gomes blir byttet ut til fordel for Arda Turan. Etter 82 minutter har Leo Messi en sjanse som skulle gjort at Barcelona økte ledelsen til 2-0, men skuddet går utenfor. Hovedstadslaget har fått kontroll de siste minuttene og kjemper seg sikkert frem mot Barcelonas banehalvdel.

Skuffende avslutning

Neymar blir byttet ut, og joggende inn kommer Denis Suarez. Etter 89 minutter før Ronaldo drømmesjansen rett foran målet til Barça. Han får ballen på hodet, men klarer ikke å kontrollere den godt nok. Der er Jordi Alba og skyter baller ut til et hjørnespark. Real Madrid får et frispark i en svært farlig posisjon. Barça-spillerne er ikke våkne nok, spesielt ikke Mascherano som mister Ramos. Hvem andre kunne det være som reddet poenget for rivalene. Kapteinen header ballen inn i nittiende minutt og skuffelsen sprer seg blant Barça-spillerne og supporterne. Fra full glede til frustrasjon på få minutter. Den yngste Suárez får en stor sjanse på overtid, men Navas redder på streken. Real Madrid ser fornøyde ut da de går av gressmatta, de har dessverre fortsatt en komfortabel luke ned til Barcelona som er på andre plass.