Barcelona-manageren stilte på sedvanlig vis opp på pressekonferanse dagen før dagen.
På dagens pressekonferanse var det ingen tvil om hvilken kamp som er rett rundt hjørnet. Atmosfæren blant de fremmøtte journalistene, fotografene og øvrig pressefolk var slik den pleier å være før et oppgjør av slikt kaliber.

— I en så spesiell kamp som mot vår argeste rival er det viktig å ha kontroll på følelsene våre. Det gjelder ikke bare for min del, men for spillernes del også, innledet Enrique.

Barcelona er seks poeng bak hovedstadslaget før lørdagens kamp, og seier er nesten et krav fra fansen. Manageren selv tar det hele med ro.

— Jeg tror ikke denne kampen avgjør La Liga. Vi er bare i runde 14, men en kamp mot Real Madrid er spesielt for de 100 000 fremmøtte, og vi ønsker å bringe glede både til dem og oss selv, fortsatte Barca-sjefen.

Luis Enrique har fortsatt ikke bestemt seg for hvem som starter i morgen, men var klar på hva som var den viktigste nyheten.

— Den største nyheten er at Andrés Iniesta er tilbake. Det er ekstra viktig for oss fordi han er kapteinen vår og det er ingen som påvirker spillets stil mer enn han, sa Lucho før han fortsatte:

— Jeg kommer til å se på flere forskjellige muligheter før jeg bestemmer meg for startoppstillingen.

Kampens oppskrift hadde asturianeren klar.

— Vi skal prøve å kontrollere ballen for og opprettholde ballinnehav, slik at vi kommer til målsjanser. Å se spillerne mine trene hver dag gjør meg optimistisk, og jeg prøver å nyte det så godt jeg kan hver eneste dag, fortalte 46-åringen.

Avslutningsvis fortalte Barca-sjefen om hva han forventer av hovedstadslaget.

— Jeg forventer at Real Madrid spiller slik de har gjort hele sesongen. De pleier ikke kontrollere ballen like mye, men angriper raskt med få touch og er svært direkte, i tillegg til å være effektive foran mål sa Luis Enrique.