Til helgen skjer noe “alle” fotballsupportere gleder seg til året rundt, nemlig El Clasico. I påvente av dette har vi sett på formspillere inn mot El Clasico og hvem som kan bli den store forskjellen for sine lag.
FC Barcelona
Leo Messi:
Det skal godt gjøres å komme utenom Leo Messi, som har hatt en meget god sesong så langt. På 15 kamper har han scoret 18 mål og assistert 7 til sine medspillere noe som må kunne sies å være et godt snitt, selv om vi kanskje er vane med enda flere mål fra Argentineren. Han har vært stjerna som har skilt klinten fra hveten opptil flere kamper på rad. Som vi så blant annet mot Real Sociedad i helgen der han banket inn FC Barcelona sitt eneste mål den kvelden som holdt til uavgjort og ett fattig poeng.
Derimot har det vært vanskelig den siste perioden for magikeren å skinne da det virker som om laget har hatt motivasjonsproblemer den siste tiden. Messi har måttet trekke dypere i banen for å hjelpe midtbanen å holde på banen etter at Iniesta måtte ut med skade mot Valencia tilbake i oktober. Dette har ført til at laget ikke har fremstått like giftige foran mål der Suarez har måttet jobbe som en gud for å banke inn målene.
Til sist bør det også nevnes at Leo Messi ikke har scoret i et El Clasico siden 2013/14. Hans siste mål kom da han scoret hat trick i 4-3 seieren anført av trener Gerardo Martino. Kanskje er El Clasico 3 desember 2016 den perfekte plattformen for argentineren å banke inn nok et mål?
Sergi Roberto:
Midtbanetalentet Sergi Roberto opplever stor suksess under sin nåværende trener Luis Enrique hvor han får tilliten som fast høyreback dette året. Så langt har det vært mye å glede seg over, selv om kanskje de to siste kampene har vist prov på at han fortsatt er ung og trenger å jobbe med sine defensive kvaliteter.
Offensivt har det derimot ikke vært noe å si på Sergi Roberto, og dette kommer laget til å trenge hvis Real Madrid legger seg bakpå og satser på kontringer. Med sine smarte løp i bakrom kan den lille spanjolen gjøre vidunder ut av ingenting. Bør absolutt være en av Zidane sine vanskeligste oppgaver å vurdere hvordan han skal takle, vil laget hans sette en mann på Roberto, eller får han fritt spillerom? Skulle de velge det siste vurderer skribent det som et angrepsvåpen laget absolutt burde ta bruk av.
Neymar
Leketøyet fra Brasil har hatt en flott høst med en enorm mengde pasninger i verdensklasse. Med 7 mål og 12 pasninger som har ført til mål er han en av sesongens desidert beste tilrettelegger noe som kommer til å bli meget viktig i en kamp mot et godt kollektiv. Sist vi fikk sett det beste av Neymar var mot Real Sociedad, da han fintet bort to spillere på den letteste måten før han satte ballen perfekt inn til Leo Messi som banket ballen i mål. Det ser så enkelt ut, men kvaliteten på Neymar er det ingen som kan benekte når han leverer slik kvalitet.
Alt ligger iallefall til rette for at Neymar kan gjøre ting vanskelig for Real Madrid. Og hvis alt går som enhver cules’ ønsker seg, så kan det hende kombinasjonsspillet sitter mellom MSN, DA pleier det å bli mål riktig vei.
Iniesta
Selv om Iniesta har vært sittende på sidelinjen siden oktober har han hatt en god høst med noe som ikke kan beskrives som noe annet enn kvalitet på midtbanen. Selvfølgelig har laget lidd av at midtbanesjefen og kapteinen har vært skadet den siste tiden og han kommer tilbake i perfekt timing. Derimot kan det stilles spørsmål til om han faktisk er klar for å spille hele kampen, noe vi kanskje kommer til å trenge.
Real Madrid
Isco
Ser ut til å ha fått en ny vår denne sesongen med solide kamper gang etter gang. Utmerket seg spesielt mot Atletico Madrid for litt under en måned siden med en kamp på verdensklasse nivå. Har hatt en pasningsfot og skuddfot den siste tiden som kan true ethvert lag. En litt smånervøs Ter Stegen kan være det som skal til for at Isco får lirket inn et mål fra distanse denne kvelden.
Ronaldo
Med 10 mål på 14 kamper er portugiseren absolutt en spiller som kan gjøre livet vanskelig for forsvaret til FC Barcelona. Kampene på Camp Nou pleier å treffe Ronaldo som hånd i hanske da Real Madrid ofte legger seg defensivt og satser mye på kontringer. Her kan en rask Ronaldo mot et sesongmessig treigt katalansk forsvar bli avgjørende iløpet av kampen.
Ronaldo har for all del ikke imponert veldig mye denne sesongen, men skinte bra når han eksempelvis møtte Atletico Madrid og kan bli veldig avgjørende for at Real Madrid skal få med seg alle tre poengene hjem til Madrid en tidlig lørdagskveld i desember.
Navas
Keeperen som “alle” trodde skulle bli byttet ut til fordel for De Gea har gjennom en lengre periode vist seg som en av La Ligas beste keepere gjentatte ganger. Spiller “alltid” godt mot Barcelona og kan alene sørge for at MSN får problemer med å sikre poeng på måltavla.
Real Madrid har riktignok sluppet inn mange mål denne sesongen, og det med Navas i mål, men der skal også forsvaret ha sin del av skylden. At Navas fortsetter som han har gjort den siste tiden blir veldig viktig når MSN forsøker å finne målformen på ny under neste El Clasico.