Etter noen skuffende kamper i serien (to uavgjort) der oppgjøret på Anoeta (forhåpentligvis) var bunnivået, måtte kjerringa reises og håpet tennes før lørdagens El Clásico.
Lille Hercules fra samme liga som Barca B fikk æren av å gjeste Barcas noe reservepregede lag, og gikk respektløst til verks.
Etter flere småsjanser til begge lag og mye rotete spill i første omgang, tok Hercules ledelsen 1-0 tidlig i den andre omgangen. Målscorer David Mainz sendte hjemmelaget i ledelsen og presset på Enrique økte ytterligere. Paco på topp leverte sjokkerende lite mot et såpass svakt lag, og samhandling og flyt gikk selvsagt på bekostning av ønske om å rotere og la ungguttene få prøve seg.
Gledelig var det dog at Umtiti var tilbake etter skade, og han var én av få som utmerket seg med positivt fortegn i kveldens cupoppgjør. Drøye fem minutter etter hjemmelagets scoring utlignet Barcas stjerneskudd Carlos Aleña med et nydelig langskudd etter et lite raid som ga undertegnede snev av antydning til gåsehud.
1-1 endte kampen hvor flere Barca-spillere spilte seg ned i verdi enn opp, til tross for at bortekampen bare tre dager før Real Madrid ankommer Camp Nou neppe ble ansett som særdeles viktig. Mye av inntrykket kan derimot rettes opp ved en solid seier i lørdagens batalje, så spørs det bare om det lar seg gjøre.
Ta gjerne diskusjonen: Hva synes dere om kveldens kamp og eventuelt hvilke spillere utmerket seg? Og har Barca giret som trengs for å vippe Zidanes mannskap ut på tapersporet?